Jamaikan olympiamitalistin MM-karsinta mönkään erikoisesta syystä

Pika-aitojen olympiamitalistin Hansle Parchmentin osallistuminen MM-kisoihin elokuussa on uhattuna. Hän teloi nilkkansa verryttelyssä ennen Jamaikan mestaruuskisojen ja MM-karsintojen finaalia, eikä voinut juosta loppukilpailussa.

Parchment on juossut tämän kauden kärkiajan 13,05. Parchmentin MM-karsinta meni kuitenkin ohi suun erikoisesta syystä. Harjoitustiloissa oli heikko valaistus ja Parchment kompuroi maassa maanneeseen aitaan. Hän nyrjäytti nilkkansa, eikä pystynyt juoksemaan.

– Harmi, ettei Hansle ollut finaalissa, mutta se menee kilpailun järjestäjien piikkiin. Verryttelykentällä ei ollut valoja eikä lähtötelineitä. Vähän paremmin pitäisi urheilijoista huolehtia, mestariksi ajalla 13,35 juossut Andrew Riley totesi.

Maan yleisurheiluliiton johtaja Warren Blake kiirehti vakuuttamaan, että Lontoon olympiakisojen pronssimitalisti voi tulla valituksi MM-joukkueeseen, vaikka karsintojen finaali jäikin väliin.

– Parchment on lajin kolmen parhaan joukossa Jamaikalla, osallistui karsintoihin ja on Rileyn ohella ainoa juoksija, joka on rikkonut MM-kisojen A-tulosrajan. Hän on valinnoissa mukana, jos näyttää olevansa kunnossa, Blake vakuutti.

23-vuotiaan Parchmentin aika kauden kärkiaika 13,05 on Jamaikan ennätys.

Lue myös:

    Uusimmat