Mainos

Jalostamoräjähdyksen raivaus jatkuu Algeriassa

Algerialaisella maakaasujalostamolla sattuneen räjähdyksen uhrien määrä on noussut liki 30een, loukkaantuneita on yli 70.

Raivaustyöt jatkuvat Pohjois-Algeriassa sijaitsevalla maakaasujalostamolla, jossa tapahtui eilen voimakas räjähdys.

Paikallisten viranomaisten mukaan räjähdyksessä kuoli ainakin 27 ihmistä ja yli 70 loukkaantui. Uhrimäärän pelätään yhä nousevan, sillä vielä ei ole varmuutta siitä, kuinka paljon jalostamossa oli räjähdyshetkellä työntekijöitä. Onnettomuuden uskotaan johtuneen viallisesta kaasusäiliöstä.

Jalostamo sijaitsee Skikdassa, noin 500 kilometriä itään pääkaupungista Algerista. Valtava räjähdys kuultiin jopa 40 kilometrin päässä onnettomuuspaikasta. Se sytytti tulipalon, joka tuhosi lähes puolet jalostamosta. Viranomaisten mukaan kyseessä on pahin teollisuusonnettomuus Algeriassa neljäänkymmeneen vuoteen.

Palomiehet taistelivat leviävää paloa vastaan koko viime yön. Räjähdys ei kuitenkaan vaurioittanut jalostamon läheisyydessä sijaitsevia öljysäiliöitä.
Skikdan jalostamon omistava Sonatrach-yhtiö sanoo, ettei onnettomuudella tule olemaan merkittäviä vaikutuksia maakaasutoimituksiin. Palolta säästyneiden tuotantoyksiköiden on määrä jatkaa toimintaa välttämättömien tarkastusten jälkeen.

Algeria on yksi maailman suurimmista öljyn ja maakaasun tuottajista. Se vie maakaasua vuosittain 60 miljardia kuutiota. Algeria on aloittanut jalostamoidensa kunnostamisen useiden onnettomuuksien jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.