Mainos

Jälleen verinen isku Bagdadissa

Yhdysvaltain armeija haluaa estää shiia- ja sunnimuslimien yhteenottoja rakentamalla väkivaltapesäkkeiden ympärille betonimuureja. Monen irakilaisen mielestä hanke kärjistäisi ristiriitoja entisestään.

Irakin pääkaupungissa Bagdadissa on tehty jälleen tänään verinen pommi-isku, jossa on kuollut ainakin 16 ihmistä ja haavoittunut lähes sata.

Isku tehtiin Bagdadin lounaisosassa sijaitsevalle poliisiasemalle, jota päin ajoi kaksi räjähtein lastattua autoa. Poliisin mukaan suurin osa uhreista on siviilejä.

Samaan aikaan Yhdysvaltain armeija vakuuttaa eristävänsä Bagdadissa taistelevat uskonryhmät toisistaan muureilla.

Alueille vain valvonta-asemien kautta

Yhdysvallat ja Irak ovat lisänneet parin viime kuun aikana joukkojaan Bagdadissa saadakseen shiiojen ja sunnien välillä riehuvat väkivaltaisuudet kuriin. Tässä ei ole kuitenkaan onnistuttu, ainakaan halutulla tavalla. Nyt Yhdysvaltain asevoimat aikoo eristää pahimmat väkivaltapesäkkeet betonimuurilla.

Prikaatikenraali John F. Campbellin mukaan tarkoituksena on suojella kansalaisia "terroristeilta", eikä suinkaan jakaa kaupunkia uskonnollisten linjojen mukaan.

Pahamaineisen Adhamijahin sunnialueen ympärille on jo ryhdytty rakentamaan jopa 3,5 metrin korkuista betonimuuria. Kun muuri on valmis, alueelle pääsee enää vain irakilaissotilaiden miehittämien valvonta-asemien kautta.

"Kuin Palestiina"

Samanlaisia muureja on tarkoitus rakentaa neljälle muullekin alueelle.

Muurien suunnittelu on suututtanut paikalliset asukkaat, joiden mielestä ne eristävät heidät ja kärjistävät entisestään uskonnollisia väkivaltaisuuksia.

Adhamijahin alueen asukkaat pitävät muureja eristysaitoina, kertoo Um Othman, 45-vuotias opettaja.

- Se tulisi olemaan kuin Palestiina. Adhamijahin ja sen naapurialueiden asukkailla on yhteisiä, historiallisia suhteita, kuten uskonnollisia juhlia ja avioliittoja, hän sanoi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.