Mainos

Jälleen uusi johtajaero Hengitysliitossa

Hengityssairaiden etujärjestön Hengitysliiton johtopaikoilla tuulee yhä. Tuorein lähtijä on liittohallituksen jäsen Tarmo Laitinen.

Hän ehti olla hallituksessa vain pari kuukautta eli yhden kokouksen ajan.

Laitisen eroilmoituksen mukaan Hengitysliiton toimintakulttuuri ja päätöksenteko ovat kaukana demokraattisesta järjestötoiminnasta.

- Yksi kokous riitti minulle. Siellä tapahtui kaikki se, mitä ennakolta pelkäsinkin. Siellä vahvistui se olotila, ettei pysty vaikuttamaan, niukkasanainen Laitinen sanoo.

Laitinen ei halua kommentoida eronsa syitä sen enempää. Hän toivoo, että eropäätöksellä on vaikutusta myös muiden hallituksen jäsenten toimintaan.

Jo kuusi lähtenyttä

Laitista ennen hallituksesta ovat eronneet varapuheenjohtaja Ilkka Mikkonen ja puheenjohtaja Hannu Puolijoki. Puolijoki tosin on palannut takaisin hallitukseen.

Hengitysliiton on jättänyt myös korjausneuvonnan päällikkö Juhani Pirinen.

Hengitysliitto itse on antanut potkut ammattiopisto Luovin johtajalle Jussi Kemppaiselle ja Anttolanhovin johtajalle Juhani Paloselle.

Johtajaerot alkoivat sen jälkeen, kun 45 minuuttia -ohjelma kertoi syksyllä Anttolanhovin kuntoutuskeskuksen pitkään jatkuneista kosteusongelmista.

Myös ammattiopisto Luovin rahankäyttö ja Hengitysliiton henkilöstöpolitiikka ovat herättäneet ihmetystä.

Raha-automaattiyhdistys, Kela ja opetusministeriö selvittävät Hengitysliiton toimia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.