Jälleen pommi Ranskan rautateillä

Ranskan rautatiet on jälleen tänään löytänyt pommin ratakiskoilta. Poliisi epäilee pommin asettajaksi AZF-ryhmää.

Ranskan rautatiet SNCF on jälleen tänään löytänyt useilla sytyttimillä varustetun pommin ratakiskoilta Pariisin ja sveitsiläisen Baselin välisellä rataosuudella. Poliisin pommiryhmä onnistui kuitenkin tekemään sen vaarattomaksi, kertoi Ranskan sisäministeriö.

Pääministeri Jean-Pierre Raffarin vetosi tuoreeltaan kansalaisiin, jotta nämä pysyisivät rauhallisina. -Kehotan kaikkia pysyttelemään rauhallisina siihen asti, kunnes tutkimus on tehty, Raffarin sanoi tv:ssä.

Ministeriön mukaan pommi löydettiin läheltä Troyes'n kaupunkia noin 150 kilometriä kaakkoon Pariisista. Se ei ministeriön mukaan muistuttanut rautateiltä aiemmin tässä kuussa löydettyä räjähdettä, jonka AZF:ksi itseään kutsuva ryhmä uhkasi räjäyttää, jos Ranskan rautatiet ei maksa miljoonan euron lunnaita.

Poliisilähde kertoi aiemmin pommin muistuttaneen AZF:n käyttämää räjähdettä. SNCF:n työntekijä oli havainnut pommin lähellä kiskoja ja tehnyt siitä ilmoituksen viranomaisille. Sisäministeriön mukaan pommi oli kätketty soraan kiskojen väliin.

(MTV3-STT-AFP-REuters)

Lue myös:

    Uusimmat