Mainos

Jälleen lisätöitä Olkiluodon ydinvoimalatyömaalla

Vastoinkäymiset Olkiluodon viidennen ydinvoimalan rakentamisessa jatkuvat. Nyt voimalan kaikki kahdeksan pääkiertoputkistoa joudutaan valamaan uudestaan.

Laitostoimittaja Arevan mukaan pääkiertoputkistojen uudelleenvalaminen ei vaikuta Olkiluodon viidennen ydinvoimalatyömaan aikatauluihin.

Päätös uudelleenvalannasta on tehty jo aiemmin. Putkistomateriaaliin liittyvä ongelma huomattiin jo viime kesänä, kun valettua putkimateriaalia ei saatu testattua. Käyttölujuuteen ongelmat eivät olisi vaikuttaneet.

Kaikki ydinvoimalan materiaalit pitää kyetä säännöllisesti tarkastamaan muun muassa ultraäänitestauksin. Testaukset tehdään yleensä huoltoseisokin aikana.

- Tehtyjen putkistojen taontamenetelmä ja lämpökäsittely oli väärä. Ongelmat syyt on nyt selvitetty ja työmenetelmiä muutettu, kuittasi OL3:n projektijohtaja Martin Landtman.

Laitosyksikön toimittavan konsortion projektijohtaja Philippe Knoche ei halunnut kommentoida valutyön aiheuttamia kustannuksia aamukahvitilaisuudessa tänään.

Olkiluodossa kaikki sujuu nyt suunnitelmien mukaan. Rakentajien ja yritysten määrä on edelleen hienoisessa nousussa. Viimeisimmät isommat urakat rakennustyömaalla ovat napsineet saksalaiset yritykset.

Martin Landtman ei periaatteessa koskaan kommentoi mahdolliseen kuudenteen ydinvoimalaan liittyviä kysymyksiä.

- Mutta jos kuudes ydinvoimala päätetään rakentaa, kyllä meillä on siihen resursseja ja muskeleita, lupasi Landtman hyvin sujuvan rakentamisen innostamana.

Viidennen ydinvoimalan kaupallinen käyttö alkaa vuodenvaihteessa 2010-2011.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.