Mainos

Jälleen kirja Madonnasta

Viihdeteollisuuden monipuolisuusihme Madonna on pian 20 vuotta kestäneen uransa aikana ollut kiistelty hahmo. Mick St. Michaelin kokoama kirja Madonna - omin sanoin (WSOY) ei tyydy pelkästään esittelemään Madonnan näkemyksiä. Kirjan sivuilla myös monet alan kuuluisuudet pääsevät kertomaan mielipiteensä Madonnasta.

Kun Madonna vuonna 1984 aloitti uransa nousemalla Yhdysvaltain listaykköseksi singlellään Like A Virgin, hänen uralleen ennustettiin pikaista päätöstä, mutta toisin kävi. Madonna pohdiskelee kirjassa syitä naisilta saamaansa runsaaseen negatiiviseen palautteeseen. -Aina kun naiset eivät pitäneet minusta, katsoin, että taustalla oli sama syy; minusta tuntuu että vahvat naiset - tai vahvoiksi, kunnioitettaviksi haluavat naiset - opetettiin käyttäytymään kuin miehet. Heille sanottiin, että he eivät voineet olla seksikkäitä tai naisellisia, ja heitä ärsytti se, että minä olin.

Mutta osaavat ne miehetkin Madonnaa pilkata. Smiths-yhtyeen muinainen solisti Morrissey on todennut: -Madonna vahvistaa kaikkea älytöntä ja vastenmielistä. Epätoivoista naiseutta. Madonna on lähempänä järjestäytynyttä prostituutiota kuin mitään muuta. Toinen brittipoppari, Cure-yhtyeen peikkoukko Robert Smith, on Morrisseyn kanssa samoilla linjoilla. -Madonna näyttää siltä kuin löyhkäisi.

Suomentaja Tero Valkonen on lukenut muiden kommentteja Madonnasta muualtakin kuin kääntämästään Mick St. Michaelin opuksesta. Valkonen on löytänyt niistä mielenkiintoisen yhteisen tekijän. -Kun joku puhuu Madonnasta, se kuulostaa aina siltä, että hän puhuisi enemmän itsestään kuin Madonnasta, Valkonen toteaa. -Madonnan uran alkuvaiheessa hänen luultiin nopeasti katoavan kuvioista. Kun näin ei käynyt, se on ollut monelle ongelma, Valkonen jatkaa. -Haluan olla jonkin symboli. Kun ajattelen maailman valloittamista, ajattelen sitä, että edustaa jotakin. Minusta Marilyn Monroe valloitti maailman... hän edustaa jotakin, Madonna pohtii.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.