Mainos

Jälkijäristykset vaativat uusia uhreja Afganistanissa

Afganistanissa maanjäristysten jälkijäristykset ovat vaatineet uusia uhreja.

Kahta suurta maanjäristystä seuranneet jälkijäristykset vaativat uusia uhreja Afganistanin pohjoisosassa tänään. Tuhannet ihmiset viettivät yön taivasalla uusien järistysten pelossa.

Viranomaiset arvioivat eilen, että noin 2000 ihmistä sai surmansa maanantai-illan ja eilisen järistyksissä, jotka tuhosivat Nahrinin kaupungin ja läheiset kylät. Tänään kuitenkin kerrottiin, että uhrien määrä saattaa olla huomattavasti korkeampi.

-Uhrien määrä on noussut dramaattisesti varhain tänä aamuna sattuneiden jälkijäristysten vuoksi, kertoi puolustusministeriön edustaja Gulbuddin. -Uskomme nyt uhreja olevan paljon enemmän kuin 2000. Määrä nousee huomattavasti, kun kaivamme raunioita Nahrinissa ja pääsemme syrjäisiin kyliin, hän arvioi.

Amerikkalainen tutkimuslaitos mittasi Afganistanin pohjoisosista yhteensä seitsemän järistystä, voimakkuudeltaan 4,6-6,1 Richterin asteikolla. Pelastustöitä ovat haitanneet erittäin huonossa kunnossa olevat tiet. Puolustusministeriön edustajan mukaan apua ei ole saatu perille esimerkiksi Burkahin alueelle, koska tiet ovat poikki.

(STT-Reuters-DPA)

(Huomenta Suomi 27.03.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.