Mainos

Jälkijäristykset jatkuvat Intiassa

Intian maanjäristysalueella Gujaratin osavaltiossa voimakkaat jälkijäristykset ovat aiheuttaneet lisää hankaluuksia pelastustyöntekijöille.

Viikko sitten sattuneen suurjäristyksen runtelemaa Gujaratin osavaltiota vavisutti jälleen tänään järistys, joka oli voimakkuudeltaan 5 richteriä. Järistys pelästytti asukkaat, mutta tiettävästi se ei aiheuttanut enää uusia uhreja tai tuhoja.

Helsingin yliopiston seismologian laitoksen mukaan järistyksen voimakkuus oli 5,2 richteriä. Sen keskus oli lähellä pahoin tuhoutunutta Bachaon kaupunkia. Kyseessä oli toiseksi voimakkain Gujaratiin viikon sisällä iskenyt jälkijäristys. Gujaratin suurimmassa Ahmedabadin kaupungissa järistys sai ihmiset pakenemaan rakennuksista paniikissa.

Yö taivasalla

Sadattuhannet eloonjääneet viettivät jälleen yön taivasalla maanjäristysalueella. Monet pysyttelivät yön yli valveilla uuden suuren järistyksen pelossa sen jälkeen kun intialainen astrologi oli ennustanut, että Gujaratiin saattaa lauantaina iskeä viikon takaista järistystä vielä rajumpi maanjäristys.

-En aio mennä työpaikalleni tänään. En aio ottaa mitään riskejä, kommentoi yksi Ahmedabadin kaupungin asukas lauantaina. Ennustuksen tehnyt astrologi on pidätetty syytettynä paniikin aiheuttamisesta.

Pääministeri kutsui puolueet koolle


Intian pääministeri Atal Behari Vajpayee kutsui tänään maan kaikki puolueet koolle neuvottelemaan Gujaratin

osavaltion tilanteesta runsas viikko maanjäristyksen jälkeen. Neuvottelujen odotettiin keskittyvän osavaltiossa meneillään olevaan kansainväliseen ja intialaiseen pelastusoperaatioon.

Oppositioryhmät ovat arvostelleet hallitusta hidastelusta pelastustoimien hoitamisessa, ja pääministerin uskottiinkin hakevan lauantaisesta tapaamisesta kaikkien puolueiden tukea operaatiolle. Vajpayeen avustajan mukaan pääministeri on perunut ensi viikoksi kaavaillut matkansa Malesiaan ja Japaniin järistyksen vuoksi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.