Mainos

Jalkapallotähdet aseellisen väijytyksen kohteina Angolassa

Togon jalkapallomaajoukkue joutui illalla aseellisen iskun kohteeksi matkallaan Afrikan jalkapallon mestaruusturnaukseen. Bussia tulitettiin automaattiasein, kun ajoneuvo oli ylittänyt Kongon demokraattisen tasavallan rajan ja oli saapumassa Cabindan maakunnan puolelle Angolaan.

Bussin kuljettaja sai surmansa ja yhdeksän matkustajaa haavoittui. Haavoittuneista ainakin kaksi oli pelaajia.

- Kaksi pelaajaa on loukkaantunut, kertoi Togon joukkueen hyökkääjä Thomas Dossevi radiohaastattelussa.Dossevi nimesi maajoukkueesta loukkaantuneiksi Ranskassa pelaavan maalivahti Kodjovi Obilalen ja Romaniassa pelaavan puolustaja Serge Akakpon.

Togon kapteeni on Englannin Valioliigan Manchester Cityssä pelaava hyökkääjä Emmanuel Adebayor, jokaselvisi välikohtauksesta vahingoittumattomana.

Afrikan jalkapallon mestaruusturnaus alkaa sunnuntaina Angolassa, poliittisesti epävakaalla Cabindan alueella. Togon on määrä kohdata maanantaina mestaruusturnauksen avausottelussaan Ghana. Togon pelaajat esittivät jälkeen, että joukkue vetäytyisi turnauksesta. He ehdottivat myös koko turnauksen peruuttamista.

Afrikan jalkapalloliitto CAF ilmoitti kuitenkin illalla, että kisat järjestetään suunnitellusti. Kisajärjestäjä Angola ilmoitti takaavansa pelaajien turvallisuuden kisojen aikana, mutta Togo empii yhä osallistumistaan.

- Olisi järkevämpää siirtää pelit pelattaviksi muihin kaupunkeihin, koska täällä on vaarallista eikä turvatoimia ole riittävästi, pohtii Dossevi.

- Maajoukkueemme kapteenina voin sanoa, että ellei turvallisuustilanne ole varma, saatamme ehkä lähteä kotiin, Emmanuel Adebayor uhkasi BBC:n haastattelussa. - Kyseessä on yksi suurimmista jalkapalloturnauksista Afrikassa, mutta en usko pelaajien olevan valmiita luopumaan elämästään.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on tuominnut iskun, ja on ilmoittanut haluavansa tapahtuneesta täyden selonteon.

Angolan separatistijärjestö väkivaltaisuuksien takana

Portugalin uutistoimisto Lusa kertoo, että bussi-iskun tekijäksi on ilmoittautunut Angolan separatistijärjestön, Cabindan vapautusrintaman, FLECin aseellinen siipi. Lusan mukaan FLEC uhkaa uusilla iskujen sarjoilla.

- Tämä tapaus oli vain alkua kohdistetuille iskuille, jotka tulevat jatkumaan Cabindan maakunnassa, Lusa siteeraa FLECin kapinallisten tiedotetta.

Cabindan tasavalta on taistellut vuosikausia itsenäisyytensä puolesta, mutta käytännössä Angola hallitsee sitä maakuntanaan.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.