Mainos

Jalkapalloseura Chelsean omistajan viisumi Britteihin jumissa – venäläismiljardööri ei päässyt juhlimaan joukkueensa Englannin cupin voittoa

Venäläismiljardööri Roman Abramovitšilla on vaikeuksia saada uusittua viisumiaan Britanniaan.

Abramovitšin viisumi Britanniaan umpeutui viime kuussa ja hän teki rutiininomaisen uusimishakemuksaen joka ei kuitenkaan ole edennyt.

Britannian hallitus ei pysty sanomaan mikä voisi olla selitys hitaudelle. Pääministeri Theresa Mayn kansliasta kerrotaan lisäksi, ettei yksittäistapauksia kommentoida.

Britannian ja Venäjän suhteet ovat huonontuneet sen jälkeen kun entinen venäläinen kaksoisagentti Sergei Skripal ja hänen tyttärensä myrkytettiin maaliskuussa aineella, joka monien testien perusteella määriteltiin neuvostoaikaiseksi Novichok-luokan hermomyrkyksi.

Mayn hallitus syytti Venäjää osallisuudesta myrkytykseen mutta Venäjä on kiistänyt asian.

Britannia on myös luvannut vastatoimia Lontoossa havaituille laittomalle rahaliikenteelle ja rahanpesulle, joiden taustalla otaksutaan olevan venäläisiä tai heidän laskuunsa toimivia.

Abramovitš on tunnettu miljardööriksikin laveasta elämäntyylistään, johon kuuluu ylellisiä jahteja, suihkukoneita ja kiinteistöjä eri maissa. Britanniassa hänet tunnetaan jalkapalloseura Chelsean omistajana.  

Viisumikommelluksen johdosta Abramovitš ei päässyt lauantaina paikalle, kun Chelsea juhli Englannin cupin voittoaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.