Jalkapallon MM-finaalin jättimäinen näyttämö muutetaan koronasairaalaksi

4:06
Tulosruutu 24. maaliskuuta: Tokion olympialaiset siirrettiin vuoteen 2021.

Olympialaisten ja jalkapallon MM-kisojen näyttämönä palvellut Rio de Janeiron Maracana-stadion muutetaan kenttäsairaalaksi koronavirusepidemian levitessä Brasiliassa.

Koronavirusepidemia  on iskenyt myös Brasiliaan. Maassa on viimeisimpien tietojen mukaan todettu noin 2 200 varmistettua tartuntaa. 46 ihmistä on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen. 40 kuolemantapauksista on kirjattu Sao Paulossa. Rio de Janeirossa kuolemantapauksia on ollut kuusi.

Brasiliassa on ryhdytty toimiin hoitopaikkojen lisäämiseksi koronaviruspotilaiden määrän kasvaessa. Maan jalkapallostadioneita on alettu muuntaa kenttäsairaaloiksi.

Sairaalakäyttöön otetaan myös Rio de Janeiron kuuluisa Maracana-stadion, joka on tullut tunnetuksi muun muassa jalkapallon MM-finaalien näyttämönä vuosina 1950 ja 2014. Stadionilla miteltiin myös Rion kesäolympialaisissa vuonna 2016. Nykyisin 78 000 katsojaa vetävä stadion palvelee jalkapallojoukkue Flamengon kotistadionina.

Samanlainen ratkaisu on tehty myös Sao Paulossa, missä kaupungin Pacaembu-stadionia muutetaan kenttäsairaalaksi. Kaupungin pormestarin mukaan stadionille ja Anhembi-tapahtumakeskukseen järjestetään tulevien viikkojen aikana 2000 sairaalavuodetta hoitoa tarvitseville.

Myös monet muut maan jalkapalloseurat ovat tarjonneet apuaan ja tilojaan koronavirustaistelussa. Brasilian jalkapalloliitto perui kaikki jalkapallosarjansa viime viikolla pandemian takia. Gremion pelaajat olivat aiemmin jo ehtineet protestoida pelien jatkumista tulemalla otteluun Sao Luizia vastaan kasvosuojaimet kasvoillaan.

Lähde: CNN

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja