Mainos

Jalkapallon EM-karsinnassa poliisia vastustaneelle vankeutta

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 23-vuotiaan miehen seitsemän kuukauden vankeuteen jalkapallon Suomi-Moldova –ottelussa tapahtuneesta hulinoinnista. EM-karsintapeli pelattiin syyskuussa 2011 Olympiastadionilla. Tuomio oli ehdollinen.

Jutussa oli syytteessä kaksi miestä, joista toisen syytteet hylättiin. Epäselväksi jäi kuka oli potkaissut poliisia. 23-vuotias tuomittiin poliisin vastustamisesta ja ilotulitteen heittämisestä kentälle.

Varomatonta käsittelyä oli se kun 23-vuotias heitti juoksuradalle paukkupommin, ns. "bangerin".

Vakavampi rikos oli kuitenkin virkamiehen väkivaltainen vastustaminen. Paukun heittämisen jälkeen ottelua valvomassa ollut poliisi tuli poistamaan 23-vuotiasta katsomosta.

Mies oli ensin lähtenytkin, mutta muu yleisö oli repinyt häntä pois, mies kertoi. Oikeus katsoi miehen vastustaneen väkivaltaisesti poliisin virkatoimia.

Fanien ja palloliiton välit olivat tuolloin kireät, koska palloliitto oli kieltänyt kannustuslakanat. Ottelussa solvattiin palloliittoa monin huudoin. Kentälle heitettiin lukuisia soihtuja. Kymmenkunta päätyi ottelusta putkaan.

Poliisin potkaisija ei selvinnyt

Tilanne katsomossa oli edennyt painiksi ja sekavaksi hulinoinniksi, jossa poliisi oli menettänyt kypäränsä ja joku oli potkaissut tai lyönyt poliisimiestä päähän. Tältä osin syytettiin toista miestä, mutta oikeuden mukaan hänen syyllisyydestään ei ollut näyttöä. Tarkemmin tekijää ei saatu selville edes videoilta.23-vuotias se ei voinut olla koska hän makasi poliisin päällä, kunne poliisin lisäjoukot siirsivät hänet pois.

Oikeus katsoi seitsemän kuukauden ehdollisen rangaistuksen oikeudenmukaiseksi. Miehellä ei ollut rikosrekisterimerkintöjä.

Poliisi sai tapauksessa vammoja jalkaansa ja päähän sekä niskan retkahdusvamman. 23-vuotias määrättiin maksamaan poliisille 1400 euroa korvauksia. Poliisi oli vaatinut kaikkiaan 5500 euron korvauksia.

23-vuotiaan korvaussummaa leikkasi se, että hän ei ollut aiheuttanut poliisin pää- tai niskavammaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.