Jalkapallomellakka järkyttää Italiassa

38-vuotias poliisi sai surmansa, kun kannattajan heittämä kotitekoinen pommi räjähti hänen kasvojensa edessä Sisilian paikallisottelun Catania-Palermo yhteydessä.

Italiassa yksi poliisi on kuollut ja kymmeniä loukkaantunut mestaruussarjan ottelua seuranneissa mellakoissa. 38-vuotias poliisi sai surmansa, kun kannattajan heittämä kotitekoinen pommi räjähti hänen kasvojensa edessä.

Fanit ottivat yhteen eilen sisilialaisten joukkueiden, Catanian ja Palermon pelissä. Ottelu jouduttiin välillä keskeyttämään kun kyynelkaasu täytti Catanian stadionin.

Italian jalkapalloliitto perui tapahtuman vuoksi muun muassa kaikki viikonlopun Serie A:n ja Serie B:n ottelut. Myös viime lauantaina mellakoissa kuoli yksi ihminen.

Kukaan ei ota vastuuta tappeluista. Valtaosa maan stadioneista on kaupunkien omistuksessa, ja kaupungit vuokraavat niitä seuroille. Tämän vuoksi seurat eivät halua satsata suuria summia turvallisuuteen.

Pääministeri Romano Prodi sanoo, että poliisien henkiä ei voida enää riskeetata, sisäministeri Giuliano Amato ei puolestaan aio lähettää enää poliiseja stadioneille.

Italian jalkapalloliitto FIGC kokoontuu maanantaina kriisikokoukseen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat