Jalkapalloko tylsää? Ajax ja Tottenham laittoivat hirmuisan näytöksen pystyyn Mestarien liigan välierässä – tässä huikaisevan ottelun maalikimara

Jalkapallon Mestarien liigan keskiviikko-illassa nähtiin hurja näytös, kun Ajax ja Tottenham iskivät yhteen välierien toisessa osaottelussa. Vaiherikas ottelu sai lopulta ratkaisunsa vasta viime sekunneilla, kun Tottenhamin Lucas Moura iski joukkueensa finaaliin. Tottenham voitti ottelun 3-2 ja eteni finaaliin vierasmaalisäännön kautta.

Moura iski ottelussa hattutempun. Ensimmäinen puoliaika oli kuitenkin Ajaxin. Hurjaa kautta pelaava 19-vuotias sensaatio ja Ajaxin kapteenina toimiva Matthijs De Ligt osoitti hurjaa pääpelivoimaansa viemällä kotijoukkueen 1-0 johtoon jo ottelun viidennellä minuutilla.

Dele Alli on pelkkä poikanen tässä tilanteessa, ottelua selostanut Tuomas Virkkunen totesi.

Ajax lisäsi johtonsa kahteen maaliin reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Dusan Tadic antoi loistopassin ja Hakim Ziyech viimeisteli kylmästi oikeaan nurkkaan. Ensimmäisen jakson jälkeen näytti jo siltä, että Ajax menee menojaan.

Toisella jaksolla alkoi Tottenhamin Mouran näytös. Brasilialainen iski pallon kahdesti hollantilaisten verkkoon alle viiden minuutin sisällä.

– Nyt on kyllä Amsterdamissa syntymässä hämmentävä ilta. Juuri kun luuli, ettei Mestarien liiga voi enää sairaammaksi mennä, niin uusi paukku on syntymäisillään, Virkkunen sanaili 2-2 tasoitusmaalissa.

Ottelun loppuhetkillä alkoi näyttää siltä, että Tottenhamin kiri ei riittäisi, vaan kauden sensaatiojoukkue Ajax menisi finaaliin. Moura oli tästä eri mieltä ja iski massiivisen osuman ottelun viimeisillä sekunneilla.

– Ei ole enää totta! Amsterdamin areena on hiljentynyt ja veikkaan, että aika lailla kaikki tämän kuningaspelin ystävät. (Mauricio) Pochettinon ryhmä menee finaaliin, Virkkunen heittäytyi tunteelliseksi Mouran iskiessä ottelun ratkaisuosuman.

Mestarien liigan finaali Liverpoolin ja Tottenhamin välillä pelataan 1. kesäkuuta.

Kaikki Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan pudotuspelit suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi.