Mainos

Jalkaan ammuttu ei ilmeisesti tehnyt vastarintaa

Tullitarkastajan ampumasta luodista toissa iltana haavoittunut mies ei ilmeisesti tehnyt vastarintaa kiinniottotilanteessa. Rikoskomisario Arto Karalahti Helsingin poliisin väkivaltarikosyksiköstä sanoo, ettei tutkinnassa ole ilmennyt "ainakaan aktiivista" kiinnioton vastustamista.

Ampumavälikohtaus tapahtui Helsingin ydinkeskustassa, kun useat tulliviranomaiset pysäyttivät auton, jossa oli ilmeisesti kaksi ihmistä. Karalahden mukaan autossa olleilla ei todennäköisesti ollut aseita.

Tulliviranomaiset olivat siviilivaatteissa ja liikkeellä siviiliautolla.

He käskivät pysäyttämässään autossa olleita tulemaan ulos. Jostain syystä ainakin yksi tullitarkastaja oli ottanut esille aseen, joka laukesi kiinnioton yhteydessä. Laukaus osui autossa sisällä ollutta rikoksesta epäiltyä jalkaan.

Mies sai jalkaansa lievän haavan, joka hoidettiin lääkärissä. Tulli otti hänet tuoreeltaan kiinni rikoksesta epäiltynä ja pidätti hänet tänään

Tullitarkastaja kiistää rikoksen

Poliisi on kuulustellut tullitarkastajaa epäiltynä vammantuottamuksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Jälkimmäisessä rikosnimikkeessä on kyse siitä, oliko aseen esille ottaminen tilanteessa tarpeellista.

Epäilty tullitarkastaja on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Nainen sanoi Karalahden mukaan toimineensa tilanteen vaatimalla tavalla.

– Hän sanoo, että kyse on vahingonlaukauksesta.

Tullitarkastaja jatkaa tehtävissään ainakin toistaiseksi.

– Tähän mennessä ei ole mielestämme ilmennyt syitä pidättää häntä virastaan poliisitutkinnan ajaksi, eteläisen tullipiirin rikoksentorjuntapäällikkö Jarmo Orola sanoo.

Tulli ei ole juuri kertonut rikosepäilystä, johon epäonninen kiinniotto liittyi. Tutkinnanjohtaja tulliylitarkastaja Lassi Salakka perustelee vaikenemista sillä, että esitutkinta on alkuvaiheessa.

Tullin tehtäviin kuuluu tullirikosten tutkinta. Sellaisia ovat esimerkiksi talous- ja huumerikokset, jos ne liittyvät rajojen ylittämiseen.

(6.10.)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.