Mainos

Jalankulkijoita yritetään suojella huomiovaloilla

Helsingin kaupunki kokeilee Käpylässä suojateiden huomiovaloja jalankulkijoiden turvallisuuden parantamiseksi. Huomiovalot on jo asennettu kuudelle Pohjolankadun suojatielle. Kolmelle Koskelantien ja yhdelle Intiankadun suojatielle huomiovalot asennetaan vielä lokakuun aikana.

Huomiovalot havaitsevat suojatien reunaan tulevan jalankulkijan ja alkavat vilkkua varoittaen autoilijoita kadun ylittäjästä.

Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto kerää vuoden mittaisen kokeilun aikana kokemuksia kolmen eri valmistajan laitteista. Teknisen soveltuvuuden lisäksi selvitetään asukkaiden mielipiteitä ja tutkitaan huomiovalojen vaikutusta muun muassa suojatiekäyttäytymiseen ja ajonopeuksiin.

Huomiovaloja on tarkoitus ottaa laajemminkin käyttöön, jos ne osoittautuvat toimivaksi ratkaisuksi. Alustavan kartoituksen mukaan Helsingissä on kymmeniä muitakin suojateitä, joille huomiovalot soveltuisivat. Tyypillisesti tällaiset suojatiet sijaitsevat esimerkiksi koulujen läheisyydessä.

– Huomiovalot ovat joustava ja edullinen tapa parantaa jalankulkijoiden turvallisuutta, diplomi-insinööri Sakari Montonen sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.