Mainos

Jakolev tuomitsi rajanylitysmaksut

Suomessa vieraileva Pietarin kuvernööri Vladimir Jakovlev tuomitsee Venäjän duuman päättämät kymmenen ja kolmenkymmenen dollarin rajanylitysmaksut. Jakovlev sanoi tänään Helsingissä suhtautuvansa kielteisesti kaikkeen, mikä "haittaa kaupan ja talouden kehitystä".

Rajavartijoiden itse määräämät ja keksimät maksut pitäisi myös juuria pois.
-Sekä Suomen että Venäjän hallitusten tulisi torjua sellaista aktiivisemmin, eikä antaa rajamiesten päättää muusta kuin rajanylityksistä, Jakovlev sanoi.
Pietarin kuvernöörinä Jakovlevilla ei ole suoraa sananvaltaa asiassa, mutta hän muistutti tuntevansa maan johtoa hyvin ja istuvansa kuvernöörien yhteisessä elimessä, federaationeuvostossa.

Jakolev toivoi suomalaisilta yrityksiltä uusia investointeja Pietarin alueelle ja vakuutti, että Pietarin alueella pyritään luomaan niille paremmat edellytykset. Yritysten verotusta on pyritty selkiyttämään ja alentamaan verrattuna muihin Venäjän alueisiin, Jakovlev kertoi.

Eurooppaministeri Ole Norrback huomautti, että kiinnostusta investointeihin on vähentänyt epävarmuus verotuksesta. Jakovlev kertoi, että Pietarissa määrätään vastedes verot kolmeksi vuodeksi kerrallaan eikä vuosi vuodelta kuten ennen.

Kuvernööri tapasi päivällä presidentti Martti Ahtisaaren, liikenneministeri Tuula Linnainmaan, Norrbackin sekä TT:n edustajia. Ohjelmassa oli illan päätteeksi vielä tapaaminen pääministeri Paavo Lipposen kanssa. Kotiin Jakovlev palaa huomisaamuna.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.