Mainos

Jakartassa ääntenlasku uusiksi

Indonesian pääkaupungissa Jakartassa joudutaan parlamenttivaalien ääntenlasku suorittamaan uudelleen puolueiden toivomuksesta. Viime maanantaina pidettyihin vaaleihin osallistui 48 puoluetta, joista 32 on vaatinut uutta ääntenlaskentaa virheisiin vedoten. Vaaliviranomaiset kertovat, että osassa Jakartan äänestyspiirejä tehdään uusi tarkkaan valvottu laskenta.

Viranomaisten mukaan mahdollisesti tapahtuneet virheet johtuvat vaalivirkailijoiden kokemattomuudesta ja prosessin monimutkaisuudesta. Indonesian ensimmäiset vapaat vaalit 44 vuoteen pidettiin 7. kesäkuuta. Ääntenlasku koko maassa on sujunut takkuillen. Tänään aamupäivällä äänistä oli laskettu vasta vajaa viidennes. Kansainväliset vaalitarkkailijat ovat varoittaneet, että ääntenlaskun hitaus kiihdyttää huhuja ja epäluuloja ja voi johtaa vaalivilppeihin. Tähän mennessä ei ole kuitenkaan esitetty mitään todisteita väärinkäytöksistä.

Tänään vaalitulosten kärjessä oli Megawati Sukarnoputrin johtama oppositiopuolue lähes 40 prosentilla lasketuista äänistä. Nykyisen presidentin B.J. Habibien Golkar-puolue oli laskennassa kolmantena noin 16 prosentin äänisaaliilla.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.