Jäinen vadelmavaahto

  • 4 annosta
  • 1 pss (200 g) pakastevadelmia
  • 2 rkl sekamehutiivistettä tai marjalikööriä
  • 2 rkl sokeria
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 1 dl vaahtoutuvaa kermaa
  • mintun tai sitruunamelissanlehtiä

Ota 4 suurinta vadelmaa erikseen ja laita ne takaisin pakastimeen. Sulata loput vadelmat huoneenlämmössä kohmeisiksi. Soseuta marjat, puolet sokerista ja mehu tai likööri. Jos et pidä vadelmien siemenistä, puserra seos siivilän läpi.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää loppu sokeri. Vatkaa vielä sen verran, ettei sokeri rahise seoksessa. Kääntele vadelmaseos valkuaisvaahtoon.

Vaahdota lopuksi kerma ja sekoita joukkoon. Jaa vadelmavaahto annosmaljoihin ja laita pakastimeen vähintään tunnin ajaksi.

Jos säilytät niitä pakastimessa pidempään, peitä maljat muovikelmulla, ettei pakastimesta tartu niihin makua. Koristele vaahtoannokset vadelmilla ja mintun tai sitruunamelissan lehdillä.

Vinkki:
Voit tehdä vaahdon hyvissä ajoin pakastimeen sopivan kokoiseen rasiaan ja lusikoida kohmeisesta seoksesta lastuja annosmaljoihin.

Lue myös:

    Uusimmat