Jäillä kävellyt poika aiheutti hälytyksen Joensuussa – päivystävä palomestari varoittaa: "Ei tiedostanut jäiden arvaamattomuutta"

Sivullinen ilmoitti hätäkeskukseen nähtyään kouluikäisen pojan kävelemässä jäillä. Pelastuslaitos varoittaa, että nopeasta jäätymisestä johtuen kantavalta tuntuvat jäät voivat olla petollisia.

Joensuussa Marjalan uimarannan läheisyydessä tänään liikkunut kouluikäinen poika huolestutti ohikulkijaa, joka päätti soittaa hätäkeskukseen ja varoittaa pojan liikkuvan heikoilla jäillä.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Sami Meriläinen kertoo, että pelastuslaitos tavoitti paikan päällä pojan jo turvallisesti maalla rannan läheisyydestä. 

– Poika oli liikkunut jäillä eikä ollut tiedostanut niiden arvaamattomuutta, mutta oli pelastuslaitoksen tullessa paikalle jo takaisin rannalla.

Pelastuslaitos vei pojan kotiin vanhempiensa luokse.

Jäät vielä arvaamattomia

Meriläinen kertoo, että nopeasta jäätymisestä johtuen vesistöjen jäät saattavat rannalla näyttää kantavilta, mutta virtaavissa kohdissa jäiden heikkous saattaa yllättää. Siksi jäille ei vielä välttämättä ole turvallista mennä.

– Aika monessa paikkaa Suomessa on tällä hetkellä sama tilanne. Olen kuullut, että maakunnassa ihmiset ovat jo innostuneet liikkumaan jäillä ja siksi nyt olisi tärkeää muistuttaa ihmisiä siitä, että jää ei välttämättä ole vielä tasaisesti kantavaa kaikkialla vesistöissä.

– Aina kun liikutaan heikkojen jäiden läheisyydessä, vaara vahingolle on olemassa.

Lue myös:

    Uusimmat