Jahtasi poliisia puukon kera - yli kaksi vuotta vankeutta

Syytetty yritti sohaista puukolla poliisia niskaan, mutta kaatui juostessaan ja löi päänsä seinään. Miehen omien sanojen mukaan isku aiheutti hänelle muistinmenetyksen.

Mustasaaren käräjäoikeus on hylännyt poliisia puukko kädessä jahdanneen pietarsaarelaisen miehen syytteen murhayrityksestä. Sen sijaan mies tuomittiin kahdeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen törkeästä pahoinpitelyn yrityksestä. Poliisi oli tapauksen sattuessa siviilivaatteissa, eikä hän ollut työvuorossa.

Tapaus sattui viime maaliskuussa pietarsaarelaisen ravintolan edustalla. Syytetty poistettiin ravintolasta, minkä jälkeen hän alkoi riehua. Mies heitti polkupyörän ravintolan vahtimestaria kohti ja kävi tähän käsiksi.

Ravintolan ohi ajanut poliisi huomasi tappelun ja riensi avuksi. Tuossa vaiheessa myös ravintolasta poistetun miehen kaveri oli tullut mukaan rähinöimään.

Poliisi yritti rauhoitella tilannetta puhumalla, mutta pian tappelupukarien viha kohdistui häneen. Joku ulkona olleista huomautti miehille väliintulijan olevan poliisi. Tappelijat vastasivat, että "kyllä tuo paskapää tunnetaan". Ravintolasta poistettu mies otti puukon esiin ja lähti ajamaan takaa pakoon lähtenyttä poliisia. Mies yritti sohaista puukolla poliisia niskaan, mutta kaatui juostessaan ja löi päänsä seinään. Omien sanojensa mukaan syytetty menetti muistinsa, eikä muista tapahtumasta mitään.

Syyttäjä vaati pietarsaarelaismiehelle rangaistusta murhan yrityksestä tai vaihtoehtoisesti tapon yrityksestä. Käräjäoikeuden mielestä pitävää näyttöä siitä, että syytetyllä olisi ollut aikomus tappaa, ei ollut.

Tällä perusteella käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä pahoinpitelyn yrityksestä. Rangaistusta mitatessaan käräjäoikeus otti huomioon miehen aiemmat rikokset. Hänet on tuomittu aiemmin lukuisiin ehdottomiin vankeusrangaistuksiin.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat