Mainos

Jackson sai syytteet ahdistelusta

Pop-tähti Michael Jackson joutuu oikeuteen vastaamaan ahdistelusyyteisiin. Santa Barbaran syyttäjänvirasto nosti myöhään illalla Suomen aikaa syytteet Jacksonia vastaan alaikäisen seksuaalisesta ahdistelusta. Jackson on nyt vapaalla ja saa myös passinsa takaisin.

Kaikkiaan yhdeksästä syytekohdasta seitsemän käsittelee 14-vuotiaan pojan seksuaalista ahdistelua aina sopimattomasta koskettelusta pornografisen materiaalin näyttämiseen. Kaksi syytekohtaa liittyy alkoholin ja pillereiden tarjoamiseen.

Michael Jackson, 45, pidätettiin vajaa kuukausi sitten ja vapautettiin kolmen miljoonan dollarin lunnaita vastaan. Santa Barbaran syyttäjänvirasto on myös luvannut palauttaa pois otetun passin, jotta Jackson pääsee vuoden lopulla matkustamaan Britanniaan. Matkan syytä ei ole kerrottu.

Oikeudenkäynti ensi kuussa

Jackson on pidättämisestään lähtien järjestelmällisesti kiistänyt syytökset. Hänen asianajajiensa mukaan lapsen vanhemmat haluavat vain rahastaa. Edellisen kerran Jacksonia syytettiin lapsen seksuaalisesta ahdistelusta vuonna 1993. Tuolloin Jackson ja väitetty uhri sopivat asiasta oikeussalin ulkopuolella. Jacksonin uskotaan maksaneen lapsen vanhemmille 15-20 miljoonaa dollaria.

Nyt esiin tulleet syytteet liittyvät tapahtumiin Jacksonin Neverland-maatilalla. Jackson on julkisuudessa kertonut kutsuneensa huvipuistoa muistuttavaan Neverlandiin alaikäisiä poikia ja olleensa heidän kanssa vuoteessa saman peiton alla. Kaikenlaisen seksuaalisen hyväksikäytön hän on kuitenkin kiistänyt jyrkästi.

Jackson: Kysessä kosto

Rahastuksen lisäksi Jacksonin edustajat väittävät, että jutun taustalla on viranomaisten kostonhalua. Santa Barbaran piirikunnan syyttäjä Tom Sneddon vastasi myös Jacksonin kesken jääneestä oikeudenkäynnistä. Jackson teki myöhemmin Sneddonia haukkuvan hitin. Sneddon itse kiistää pyrkivänsä nyt nöyryyttämään Jacksonia. Hänen mukaansa syytteet puhuvat puolestaan.

Valtavaan mediapyöritykseen joutunut syyttäjä on turvautunut Hollywoodin apuun - julkkisten kriisitiedottamiseen erikoistunut PR-yritys Tellem Worldwide on alkanut hoitaa hänen lehdistösuhteitaan.

Michael Jacksonin muusikkoperhe on ollut näkyvästi julkisuudessa puolustamassa perheenjäsentään. Jacksonin vanhemmat ovat sanoneet yrittävänsä adoptoida Michaelin lapset, mikäli hän menettää oikeudenkäynnissä näiden huoltajuuden. Veli Jermaine Jackson on syyttänyt Santa Barbaran sheriffiä siitä, että Michaelia on kohdeltu sopimattomasti pidätyksen aikana.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Huomenta Suomi 19.12.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.