Mainos

Jäävätkö loppuviikon lumisateet jo maahan?

Sää kylmenee loppuviikolla selvästi, ja lumisateet ovat mahdollisia jo etelässäkin. Kylmä säätyyppi jatkuu ainakin pitkälle ensi viikkoon.

Laaja matalapaine viilentää Eurooppaa keskiviikon jälkeen. Kylmä ja talvinen säätyyppi näyttää jatkuvan Suomessa vähintään ensi viikolle.

– Mahdollista on, että ainakin pohjoisessa lumi voi olla jo pysyvää. Sen sijaan etelän kohdalla se on vielä erittäin epätodennäköistä, sillä heti, kun kylmä pohjoisvirtaus lakkaa, sää lämpenee uudelleen, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Ennusteen mukaan lämpötilat ovat loppuviikolla laajalti pakkasella. Vain etelässä ja rannikolla käydään päivisin plussan puolella.

Ilmatieteen laitoksen tilastojen mukaan esimerkiksi Helsingin Kaisaniemessä ensilumi tulee keskimäärin 19. marraskuuta ja Jyväskylässä 28. lokakuuta. Varhaisin ensilumi on tullut Helsinkiin 29. syyskuuta 1928.

Pysyvä lumi Helsinkiin tulee keskimäärin vasta 31. joulukuuta, Jyväskylään 26. marraskuuta ja Sodankylään 26. lokakuuta. Helsingissä varhaisin pysyvä lumi on satanut 4. marraskuuta 1925, Jyväskylässä 11. lokakuuta 1992 ja Sodankylässä 3. lokakuuta 1978.

(MTV3)

Katso ennuste viikon säästä:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.