Mainos

Jäätteenmäki syyttää Lipposta

Anneli Jäätteenmäki väittää Paavo Lipposen yrittävän vaikuttaa Irak-vuoto-oikeudenkäyntiin.

Keskustan kansanedustaja, entinen pääministeri Anneli Jäätteenmäki puolustaa Irak-kannanottojaan. Jäätteenmäki torjuu tänään julkistamassaan kannanotossa puhemies Paavo Lipposen syytökset ja syyttää vuorostaan Lipposta yrityksestä vaikuttaa Irak-oikeudenkäynnin lopputulokseen.

Puhemies Lipponen arvosteli Jäätteenmäen toimintaa kovin sanoin eilen ilmestyneessä Apu-lehdessä. Jäätteenmäki pitää eduskuntavaaliteemastaan kiinni ja arvioi, että Lipposen keskustelu Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin kanssa saattoi johtaa siihen, että Yhdysvallat ajoi Irak-asiassa tiukempaa linjaa kuin muuten olisi ehkä tapahtunut.

Myös Keskustan piirissä harmitellaan tapaa, jolla Lipponen on jatkanut viimekeväisen Irak-jupakan käsittelyä julkisuudessa.

- On valitettavaa, jos puhemies ei ole päässyt irti niistä tapahtumista, joita viime keväänä ja kesänä tapahtui, keskustan varapuheenjohtaja Antti Rantakangas sanoi toimittajille eduskunnassa.

Lipposen raskas ryöpytys Jäätteenmäkeä kohtaan ilmestyi Apu-lehdessä juuri, kun keskustan ja SDP:n suhteita oli lämmitelty hallituksen ja pääministerin EU-linjauksista syntyneen sanailun jälkeen.

- Keskustan puolelta tämä asia (Irak-jupakka) on loppuunkäsitelty, ja olemme ymmärtäneet, että SDP:n toiminta hallituksessa tähtää hyvään yhteistyöhön. On harmillista, että palataan menneeseen ja sieltä rakennetaan tällaista asetelmaa, että puolueiden välillä olisi vielä jotain ongelmia. Hallitustyöskentely on hyvällä pohjalla, Rantakangas sanoi.

Rantakangas ei lähtenyt enemmälti pohtimaan Jäätteenmäen vastaiskua, mutta huomautti tämän ottaneen kantaa yksityishenkilönä.

- Yksityishenkilönä tietysti jokainen voi toimia, mutta puoluejohdon osalta linja on hyvin selvä: oikeus tutkii ja tekee päätökset. Tämä ei ole enää puolueiden välinen asia.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 13.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.