Mainos

Jäätteenmäki: Suomen ja Yhdysvaltain suhteet kunnossa

Pääministeri Anneli Jäätteenmäki vakuuttaa Suomen ja Yhdysvaltojen välisten suhteiden olevan kunnossa.

Pääministeri Anneli Jäätteenmäki vakuuttaa, että vaalien aikainen Irak-keskustelu ei ole vaikuttanut millään tavalla Suomen ja Yhdysvaltojen suhteisiin. Hän sanoi tänään TV1:n Launtaiseurassa, että Yhdysvaltojen suurlähettiläs on vahvistanut tämän hänelle.

Jäätteenmäki korosti, että Suomen ja Yhdysvaltojen hyvät suhteet ovat suunnattoman tärkeitä. Hänen mukaansa Yhdysvallat ymmärtää myös Suomen suhtautumisen Irakin sotaan.

Jäätteenmäki kiitti puhemies Paavo Lipposta siitä, että tämä antoi hänelle torstaina neuvoja mm. siitä, miten EU:n huippukokouksessa toimitaan. Hän sanoi arvostavansa Lipposen ajankäyttöä. Ainakin hänen puoleltaan suihteessa Lipposeen vallitsee luottamus.

Jäätteenmäki sanoi pitävänsä tärkeänä, että Irak-muistioiden vuoto tutkitaan. Muutoin hänen mielestään ei ole oikein, että pääministeri puuttuu keskusteluun.

"Suomessa aikamoinen yksimielisyys puolustusydinkeskustelussa"

Jäätteenmäki uskoo, että Suomessa vallitsee yksimielisyys suhtautumisessa kaavailtuun EU:n puolustusytimeen.

Jäätteenmäki korosti hallituksen vastustavan suljettua ydintä. Lähtökohtana Suomen hallituksella on, että EU:ssa pyritään yhdessä luomaan yhteistä puolustuspolitiikkaa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 10.05.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.