Mainos

Jäätteenmäki: Suhteet ay-liikkeeseen korjattava

Keskustan puheenjohtajan Esko Ahon sijaiseksi valittu Anneli Jäätteenmäki lupaa parantaa keskustan suhteita ammattiyhdistysliikkeeseen. Jäätteenmäki vastustaa Ahon ajamaa keskustan työreformia ja haluaa siitä eroon. Yhdysvaltoihin lähtevä Esko Aho lupaa, että työreformi sanana voidaan unohtaa, mutta itse asiasta pidetään kiinni.

Keskustan väliaikainen vallanvaihto on ay-liikkeelle mieleen, sikäli kun keskustan johto nyt koskaa voi sille mieleen olla. Esko Ahon tuuraajaksi valittu Anneli Jäättenmmäki, 45-vuotias lapualaisjuristi ja entinen oikeusministeri on vastustanut kaiken aikaa ay-väen kammoamaa työreformia.

SAK:ssa nähtiin painajaisunia, että paikalle olisi valittu Maria Kaisa Aula tai Matti Vanhanen. Kumpaakin pidetään Ahoakin kovempana työreformistina, ja kaiken päälle oikeistosuuntautuneina.

Jäätteenmäessä on kuulemma piirun verran enemmän punamultaa. Tosin SDP:ssä löytyy myös niitä, jotka kammoksuvat Jäättenmäen yleisen syyttäjän roolia, joka on näkynyt niin Sundqvist-tapauksessa kuin viimeksi Lipposen Itävalta-boikotin jälkipelissä.

-Minä toivon että sellaiset hankaluudet joita jotkut työreformin kohdat ovat olleet että ne ovat sitten poiss ja yhteistyö ehkä alkaa toisella tapaa. Minä pyrin luomaan hyvät suhteen palkansaajajärjestöihin kaikkiin etujärjestöihin ja myös sitten kaikkiin eduskunnassa oleviin puolueisiin, sanoo Jäätteenmäki.

Jäättenmäen valintaa pidettiin näpäytyksenä Aholle tämän Harvard-seikkailusta. Vallanvaihdoksen jälkeisessä tiedotustilaisuudessa Jäätteenmäki tuntuikin välillä sivustakatsojalta, eikä Aho siunannut Jäättemäen työreformikantojakaan.

-Minä hyväksyn täydellisesti sen, että haudataan se, mikäs siinä. Mutta pidetään ne asiat, toimitaan niiden pohjalta, sanoo Aho

Toisaalta Jäättenmäkikään ei aio joka välissä pirautella neuvoja Yhdysvalloista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.