Mainos

Jäätteenmäki selvittää Irak-vuotoa huomenna

Pääministeri Anneli Jäätteenmäki selvittää eduskunnalle Irak-vuotoa jo huomenna. Selvitys ei johda vielä luottamusäänestykseen.

Pääministeri Anneli Jäätteenmäki on huojentunut, että keskustelu pääministerin Irak-selvityksestä käydään eduskunnassa jo huomenna. Aiemmin päivällä arveltiin, että Jäätteenmäki selvittäisi asiaa eduskunnassa vasta ensi tiistaina. Pääministerin ilmoitus ei johda hallituksen nauttiman luottamuksen mittaamiseen eikä mihinkään muuhunkaan päätöksentekoon.

Jäätteenmäki vakuuttaa, että hänen ja presidentti Tarja Halosen yhteistyö tulee toimimaan huolimatta siitä, että Irak-vuodot antoi hänelle presidentin neuvonantaja Martti Manninen. Jäätteenmäki kertoo keskustelleensa asiasta Halosen kanssa.

Pääministeri Anneli Jäätteenmäki on selvittänyt Irak-asiaa keskustan eduskuntaryhmälle. Pääministeri kertoi saaneensa ainoastaan presidentin neuvonantajalta Martti Manniselta tämän laatimia koostemuistioita Irak-kysymyksen taustoista. Pääministeri antoi myös ymmärtää, että ulkoministeriön salaiset Irak-muistiot ovat saattaneet olla laajemmassa jakelussa kuin aiemmin on tiedetty.

Martti Manninen kertoi aiemmin tänään, että hänen laatimansa koostemuistiot sisälsivät tietoja ja lainauksia ulkoministeriön Irak-muistioista. Mannisen mukaan hän ei ole kuitenkaan antanut eteenpäin alkuperäisiä papereita.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 17.06.2003)

Keskustan eduskuntaryhmä vakuuttaa edelleen antavansa pääministerille täyden tukensa. SDP tuomitsee Jäätteenmäen toiminnan, ja oppositio ottaa tilanteesta irti poliittisen hyödyn. (Seitsemän uutiset 17.06.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.