Mainos

Jäätteenmäki: Salaista lisäpöytäkirjaa ei ole

Jäätteenmäki kieltää salaisen lisäpöytäkirjan olemassaolon. Hänen mukaansa kaikki tiedot sisältyvät julkaistuun hallitusohjelmaan.

Pääministeri Anneli Jäätteenmäki vakuuttaa MTV3:n Nettivieras-kirjoituksessaan, ettei hallitusneuvottelujen yhteydessä ole sovittu mistään salaisesta lisäpöytäkirjasta.

Jäätteenmäki toteaa, että oppositio on levittänyt väärää tietoa viljellessään julkisuudessa väitettä jonka mukaan hallitusneuvottelujen yhteydessä olisi sovittu salaisesta lisäpöytäkirjasta. - Siinä muka olisi päätetty, miten ja kuinka paljon hallitus aikoo todellisuudessa käyttää rahaa eri tarkoituksiin vaalikauden aikana, Jäätteenmäki kirjoittaa.

- Totuus tästäkin asiasta paljastuu itse hallitusohjelmasta. Siteeraan sitä suoraan: "Kansantalouden kasvuperustan vahvistamiseksi sekä julkisten palvelujen ja sosiaaliturvan epäkohtien korjaamiseksi hallitusohjelmassa on sovittu vuoden 2007 tasossa 1,12 miljardiin euroon kohoavista menonlisäyksistä vaalikauden aikana", Jäättenmäki kirjoittaa. - Hallitusohjelman eri luvuissa kerrotaan tarkemmin ne kohteet, mihin tarkoituksiin tämä 1,12 miljardia euroa on tarkoitus ohjata.

Jäätteenmäki toteaa, että puheilla salaisesta lisäpöytäkirjasta saatetaan viitata erääseen laskelmaan, jonka hallitusneuvottelujen talousryhmä teki ohjeeksi muille työryhmille. - Siinä on eritelty neuvotteluryhmittäin, miten menolisäykset painottuvat. Sittemmin tämä laskelma on toimitettu tiedoksi mm. kaikille ministereille ja kansliapäälliköille, jotta sitä voitaisiin hyödyntää normaalissa budjettikehysten valmisteluprosessissa, Jäätteenmäki jatkaa.

Jäätteenmäki myöntää, että jälkikäteen ajatellen tämä mystinen yhden liuskan laskelma olisi voitu aivan hyvin julkistaa hallitusohjelman liitteenä. - Mutta sen asiallinen sisältö ja merkitys käyvät kyllä riittävän hyvin selville itse hallitusohjelman tekstistäkin, hän toteaa.

(MTV3)

Jäätteenmäen kirjoitus kokonaisuudessaan
(Seitsemän uutiset 25.4.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.