Mainos

Jäätteenmäki puoluevaltuuskunnan suosikki

Keskustan varapuheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki on keskustan puoluevaltuuskunnan selkeän enemmistön mielestä sopivin henkilö puolueen seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Suomenmaan tänään julkistamassa kyselyssä Jäätteenmäen nimesi suosikikseen lähes 60 prosenttia vastaajista. 134-jäsenisessä valtuuskunnassa tätä mieltä oli 73 valtuuskunnan jäsentä.

Olli Rehniä piti sopivana henkilönä 16 vastaajaa eli 12 prosenttia. Kahdeksan valitsisi Matti Vanhasen ja kaksi valtuuskunnan jäsentä Hannu Takkulan. Vastaajille ei tarjottu vaihtoehtoja, vaan he saivat itse nimetä suosikkinsa. Kyselyyn vastasi kaikkiaan 127 valtuuskunnan jäsentä. 22 prosenttia tästä joukosta ei halunnut ottaa tässä vaiheessa kantaa puheenjohtajakysymykseen.

Keskustan puoluevaltuuskunta on koolla viikonvaihteessa Rovaniemellä. Mikäli Esko Ahon siirtyminen Suomen Pankkiin olisi ollut selvä asia, puoluehallitus olisi nimennyt kokouksen aattona Jäätteenmäen Ahon sijaiseksi ensi kesänä pidettävään puoluekokoukseen saakka. Nykyisessä tilanteessa puheenjohtajakysymystä ei käsitellä virallisesti sen enempää puoluehallituksessa kuin puoluevaltuuskunnassakaan.

Ahon haastattelun pohjalta Suomenmaa tekee tulkinnan, jonka mukaan Aho ei välttämättä jätä politiikkaa, vaikka ei tulisikaan valituksi Suomen Pankkiin. Aho korostaa, että johtopäätösten aika on sen jälkeen, kun Suomen Pankin johtajakysymykset on ratkaistu mahdollisesti ensi viikolla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.