Mainos

Jäätteenmäki: Perheiden huolet on otettava tosissaan

Anneli Jäätteenmäki haluaa lisää huomiota perheille. Lasten ja nuorten turvallisuuden tunne riippuu suoraan siitä, kuinka turvallista tai turvatonta aikuisten maailma on, kirjoittaa Jäätteenmäki MTV3:n nettikolumnissa.

Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki haluaa lisää huomiota perheiden ongelmille. Jäätteenmäki huomauttaa MTV3:n nettikolumnissa, että lasten ja nuorten ongelmat ovat yhteydessä heidän vanhempiensa ongelmiin. Perheiden asemaa voisi Jäätteenmäen mukaan parantaa mahdollistamalla lyhennetty työviikko alle 16-vuotiaiden lasten vanhemmille.

Jäätteenmäki vaatii nettikolumnissaan, että perheiden huolet on otettava tosissaan. Lasten ja nuorten turvallisuuden tunne riippuu hänen mielestään suoraan siitä, kuinka turvallista tai turvatonta aikuisten maailma on.

Jäätteenmäki on huolissaan siitä, että asumisen kalleuden ja työelämän vaatimusten seurauksena lapset eivät saa tarpeeksi vanhempiensa huomiota ja huolenpitoa. Aikuisten masennus ja rikkoutuneet perheet ovat lasten mielenterveysriski.

Myös Suomen koulujärjestelmä on Keskustan puheenjohtajan mielestä epäonnistunut lasten kasvattamisessa. Jo alkuvaiheessa koulut karsivat lapset onnistujiin ja epäonnistujiin. Häiriköinti on Jäätteenmäen arvion mukaan ainoa tapa, millä syrjäytyneet ja masentuneet lapset saavat opettajien huomion osakseen.

Jäätteenmäki vaatii huomion kiinnittämistä perheiden ongelmiin, jotta suomalainen hyvinvointiyhteiskunta olisi nimensä veroinen. Jäättenmäki pohtii, voisiko mahdollisuus lyhyempään työviikkoon auttaa lapsiperheen arjen ongelmissa.

Lue Anneli Jäätteenmäen kolumni osoitteesta http://www.mtv3.fi/nettivieras.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.