Mainos

Jäätteenmäki oikeuteen maaliskuussa

Oikeudenkäynti kansanedustaja Anneli Jäätteenmäkeä ja presidentin entistä neuvonantajaa Martti Mannista vastaan alkaa Helsingin käräjäoikeudessa keskiviikkona 3. maaliskuuta.

Oikeudenkäynnille on varattu kaksi istuntopäivää. Tarvittaessa käsittelyä jatketaan perjantaina 5. maaliskuuta.
Keskustan puoluehallitus kokoontuu edeltävällä viikolla torstaina 26. helmikuuta. Kokouksessa on tarkoitus lyödä lukkoon keskustan ehdokaslistat ensi kesän EU-parlamenttivaaleihin. Vielä ei ole selkoa, aikooko Jäätteenmäki asettua ehdolle vaaleissa.

Keskustalainen sanomalehti Suomenmaa ehti viime viikolla kirjoittaa, että Irak-syytteiden käsittely venyy vähintään maaliskuun puoliväliin. Syyksi lehti mainitsi Mannisen asianajajan Matti Wuoren työkiireet EU-parlamentissa. Wuoren asianajotoimistosta sanottiin tänään, että oikeudenkäyntipäivästä sopimisessa on ollut kyse tavanomaisesta eri osapuolten aikataulujen yhteensovittamisesta.

Oikeudessa Manniselle luetaan syyte virkasalaisuuden rikkomisesta ja Jäätteenmäelle yllytyksestä tai avunannosta siihen. Mannisen epäillään vuotaneen Jäätteenmäelle viime eduskuntavaalien alla tietoja 40:stä ulkoministeriön salaisesta asiakirjasta, joissa käsiteltiin mm. silloisen pääministerin Paavo Lipposen ja ulkoministeri Erkki Tuomiojan keskusteluja ulkomaisten vallanpitäjien kanssa.

Esillä on ollut erityisesti raportti Lipposen ja Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin välisistä keskusteluista Irak-kysymyksestä. Jäätteenmäen uskotaan käyttäneen asiakirjan tietoja hyväksi vaalikamppailussaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.