Mainos

Jäätteenmäki kummastelee kokoomusta

Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäen mielestä kokoomus voisi esittää EU:n perustuslain hylkäämistä Suomen osalta, jos ulko- ja turvallisuupoliittinen linja ei tyydytä puoluetta.

Europarlamentaarikko, entinen pääministeri Anneli Jäätteenmäki ihmettelee kokoomuksen ulkopoliittista kritiikkiä.

Jäätteenmäki sanoo Ilkan haastattelussa, että jos kokoomus katsoo jonkin menneen pieleen EU:n ulko- ja turvallisuuspoliittisissa ratkaisuissa, voisi se esittää perustuslain hylkäämistä Suomen osalta.

Jäätteenmäki katsoo, että Suomen edustama linja on ollut ainoa mahdollinen koskien EU:n turvatakuita ja rakenneyhteistyötä. Unionissa ei ole syytä luoda jakolinjoja jäsenmaiden välille.

- On varsin outoa, että kun reilu vuosi sitten tehtiin päätöksiä, ne olivat suhteellisen yksimielisiä. Nyt kokoomus puhuu toista, Jäätteenmäki kummastelee.

Jäätteenmäki sanoo haastattelussa, ettei ole EU-parlamentissa kuullut kritiikkiä Suomen EU-politiikkaa vastaan. Hänestä keskustelu on Suomessa jälkijättöistä.

- Tällä hetkellä leirejä jakava keskustelu koskee unionin turvallisuuspolitiikan suuntaa. Ranskan mielestä unioniin tulisi luoda vahva vastapaino Natolle, kun taas Britannia katsoo, että EU-puolustuksen pitäisi toimia jonkinlaisena Naton satelliittina, Jäätteenmäki kertoo havaitsemistaan painotuksista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.