Mainos

Jäätteenmäki keskustalaisten suosikki puheenjohtajaksi

Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki on keskustan äänestäjien selvä suosikki puolueen uudeksi puheenjohtajaksi, ilmenee Ilta-Sanomien teettämästä mielipidemittauksesta.

Jäätteenmäen kannatus lähti nousukiitoon viikko sitten, kun siihen asti suosikin viittaa harteillaan kantanut ympäristöministeri Paula Lehtomäki ilmoitti vetäytyvänsä puheenjohtajakilvasta.

Ilta-Sanomien mittauksessa Jäätteenmäen taakse asettui 28 prosenttia keskustan kannattajista, kun vielä viikko sitten prosenttilukema oli vain 17.

Jäätteenmäen jälkeen mittauksessa tulivat ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen (13 prosenttia) ja hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi (10 prosenttia). Mielipidemittauksen aikaan Kiviniemi ei vielä ollut asettunut ehdolle puheenjohtajakilpaan.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ei suostunut lauantaina ottamaan mitään kantaa siihen, kelpuuttaisiko kokoomus pääministerin paikalta kertaalleen lähtöpassit saaneen Jäätteenmäen pääministeriksi, jos tällainen tilanne tulisi eteen.

Tutkimusta varten Taloustutkimus haastatteli 969:ää ihmistä 18.-21. tammikuuta. Virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä.

(MTV3 - STT)

Lue myös politiikan toimituksen päällikön Timo Haapalan blogi: Eläkeriita: Sailas hallits? Ja hiukan kepua (taas)!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.