Mainos

Jäätteenmäki ja Lipponen kiistelevät Irak-politiikasta

Keskustan puheenjohtaja arvostelee hallitusta hätäiseksi sen luvatessa avustusta Irakin jälleenrakentamiseen.

Keskustan puheenjohtajan Anneli Jäätteenmäen mukaan Suomen hallitus toimi liian hätäisesti, kun se lupasi auttaa mahdollisen Irakin-sodan jälkien siivoamisessa.

Jäätteenmäki ihmettelee sanomalehti Kalevassa, että koskaan aikaisemmin Suomi ei ole tehnyt päätöstä avunannosta ennen kuin esimerkiksi YK on sitä pyytänyt. Pääministeri Paavo Lipponen lupasi apua Irakin jälleenrakentamiseen vieraillessaan Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin luona joulukuun alussa.

Lipponen torjuu jyrkästi Jäätteenmäen arvostelun. Lipponen sanoo Jäätteenmäen sotkevan asiat väittäessään, että Suomi on hätiköinyt luvatessaan tukea Irakin jälleenrakentamista.

Lipposen mukaan on selvää, että sota on mahdollinen, siihen valmistaudutaan ja että sen johdosta on valmistauduttava myös humanitääriseen apuun. Muu olisi edesvastuutonta.
-Sokea Reettakin näkee, että siellä on aikamoinen valmistautuminen käynnissä. Minun mielestäni puheenjohtaja Jäätteenmäki kompuroi pahasti ulko- ja turvallisuuspolitiikan alueella heti avauksessaan, Lipponen sanoi.

Lipposen mukaan Jäätteenmäki ilmoitti vielä perjantaina olevansa presidentti Tarja Halosen linjoilla, mutta asettui tänään presidentin ja valtioneuvoston tekemää avustuspäätöstä vastaan.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 11.01.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.