Jäätteenmäki ja Karpela median kohteina

Viestintätutkijat väittävät, että harva hallitus on heti alkumetreillään kiinnostanut äänestäjiä yhtä paljon kuin huomenna nimitettävä. Tulevan hallituksen seuratuimmiksi ministereiksi kohoavat itsestäänselvästi ensimmäinen naispääministerimme Anneli Jäätteenmäki sekä kulttuuriministeri Tanja Karpela.

Taidepiireissä Karpela on otettu hämillisen rauhallisesti vastaan. Ministeriössähän on vanhastaan pätevät virkamiehet, sillä Claes Anderssonia lukuunottamatta kulttuurivaikuttajat eivät ole ministeriksi päässeet.

-Ei kulttuuriväkikään mitään ihmeitä odota tietenkään, mutta se on tärkeää, että osoittaa kiinnostusta ja käy, kiertää Suomea ja seuraa mitä kulttuurissa tapahtuu. Ja urheilussa painottaa asiat oikein, antaa rahat sinne missä ne poikii ja mistä niissä on hyötyä, ja on jyrkkä näissä kielteisissä asioissa niin kuin doping-asioissa, kiteyttää Claes Andersson, kulttuuriministeri vuosina 1995-1998.

- Mielenkiintoinen kysymyson, että kun on poliitikko, niin näyttää olevan minkä tahansa alueen asiantuntija ja voi vaihtaa alueilta toisille, eikä näissä ministerien valinnoissa juurikaan katsota, mihin ihminen olisi perehtynyt, sanoo poliittisen viestinnän dosentti Pekka Isotaulus Helsingin yliopistolta.
Suomen siirtyminen naisvaltaan on huomioitu laajasti ulkomailla ja myös se tuo äänestäjille uutta seurattavaa.

- Heidän täytyy täyttää tällaset miehiset vaatimukset kuinka toimia politiikassa, mutta samalla tavalla, hetkellä tällaiset naiselliset, feminiiniset vaatimukset olla hyvin pukeutunut, edustava, koristeellinen.

Mediatutkija Veijo Hietala arvioi, että politiikkaa seurataan nyt kuin tv-sarja West Wingiä, varsinkin kun tähtenä on kirjaimellisesti mediaseksikäs Karpela.

- No. Hän on kyllä sitä. Mediaseksikäs on epämääräinen käsite, mutta jos joku on mediaseksikäs, niin Tanja Karpela aivan varmasti, sanoo Isotaulus.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 16.04.2003)

Lue myös:

    Uusimmat