Mainos

Jäätteenmäki epäilee esitystä valtiosihteereistä

Keskustan puheenjohtaja ja pääministeriehdokas Anneli Jäätteenmäki suhtautuu suurin varauksin hallituksen esitykseen poliittisista valtiosihteereistä. Jäätteenmäki kirjoittaa kolumnissaan Turun Sanomissa, että esitys on valitettavan sekava ja herättää monia kysymyksiä.

Jäätteenmäen mielestä on vaara, että kovalla kiireellä ajetaan läpi uutta järjestelmää, joka toisi hämmennystä ja sekavuutta niin virkakuntaan kuin koko poliittiseen järjestelmään. Hän epäilee myös, ovatko poliittiset valtiosihteerit sopusoinnussa perustuslain kanssa ja voidaanko esitys käsitellä eduskunnassa ns. tavanomaisena lakina. Jäätteenmäen mielestä keskustelua tarvittaisiin siitäkin, mikä on poliittisten valtiosihteereiden parlamentaarinen vastuu.

Eduskunta aloitti valtiosihteerilain käsittelyn aiemmin viikolla. Hallituksesta riitaisena lähtenyt lakiesitys sai ristiriitaisen vastaanoton myös eduskunnassa. Keskustan ryhmäjohtaja Mauri Pekkarinen piti oikeana, että poliittista ohjausta vahvistetaan ministeriöissä, mutta hallituksen ehdottama malli ei hänen mielestään ole välttämättä paras ratkaisu siihen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.