Jäätteenmäki ei lähde ehdolle eduskuntavaaleihin

Jäätteenmäki sanoo jatkavansa työtään Euroopan parlamentissa. Jäätteenmäki olisi ollut keskustan ääniharava.

Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki ei lähde ehdolle ensi maaliskuun eduskuntavaaleihin. Jäätteenmäki kertoo tiedotteessaan harkinneensa asiaa ja tulleensa siihen tulokseen, että jatkaa työtänsä Euroopan parlamentissa.

Jäätteenmäki katsoo, että EU:n parlamentissa voi parhaiten saada tuloksia pitkäjänteisellä ja kärsivällisellä työllä. Hän kertoo runsaan kahden vuoden aikana parlamentissa luoneensa hyvän pohjan vaikuttamiselle ja haluavansa jatkaa työtään siellä.

Keskusta pahoittelee

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen pitää Jäätteenmäen päätöstä valitettavana, mutta ilmoittaa tiedotteessaan ymmärtävänsä sen. Korhosen mukaan on ilahduttavaa saada jo nyt tieto, että Jäätteenmäki lähtee keskustan ehdokkaaksi myös seuraavissa eurovaaleissa.

Jos Jäätteenmäki olisi lähtenyt ehdolle eduskuntaan, hän olisi luultavasti ollut yksi keskustan ääniharavista.

Jäätteenmäki oli viimeinen Suomen europarlamentaarikoista, joka ilmoitti kantansa eduskuntavaaliehdokkuuteen. Kun hänkin päätti jatkaa Euroopan parlamentissa, mepeistä vain Paavo Väyrynen lähtee ehdolle eduskuntavaaleihin.

Jäätteenmäki valittiin eduskuntaan ensimmäisen kerran vuonna 1987. Hän toimi pääministerinä runsaan kahden kuukauden ajan vuonna 2003, kunnes joutui eroamaan niin sanotun Irak-skandaalin jälkeen. Europarlamenttiin hänet valittiin kesäkuussa 2004.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat