Mainos

Jäätteenmäki ehdokkaaksi Helsingissä

Keskustan puheenjohtaja Anneli Jäätteenmäki pyrkii eduskuntaan Helsingin vaalipiiristä aiemman Pohjanmaan sijasta.

Jäätteenmäki ilmoitti aikeistaan puheessaan, jonka hän piti keskustan puoluehallituksen kokouksessa tänään. Syiksi Jäätteenmäki sanoo asemansa puolueen johtajana sekä henkilökohtaiset syyt.

Jäätteenmäki haastaa Helsingin vaalikentillä pääministeri Paavo Lipposen. Jaossa on myös Keskustan koko vaalitulokselle elintärkeitä ääniä. Puolue uskoo, että Jäätteenmäki vetää mukaan kaksi muuta ehdokasta eduskuntaan.

Jäättenmäen äänekäs tukija ei ole pettynyt ratkaisusta - Helsingissä on enemmän voitettavaa kuin Vaasan vaalipiirissä.

- En ole pettynyt.Tarkoitus tehdä hänestä pääministeri ja Helsigissä se onnistuu paremmin. Kyllä hän eteläpohjalaisena pysyy tästä huolimatta, sanoo Ilkan päätoimittaja Kari Hokkanen.

Kokoomuksen edellinen puheenjohtaja Sauli Niinistö saalisti maan suurimman äänipotin pääkaupungissa. Ville Itälä ei kuitenkaan aio vaihtaa Turkua Helsinkiin. Niinistö on vaitonainen suunnitelmistaan.

Jäätteenmäen äänistä kova kisa Vaasassa

Jäätteenmäen asettuminen ehdolle Helsinkiin pistää kokonaan uusiin puihin keskustan ehdokasasetelman Vaasan vaalipiirissä. Jäätteenmäen ääniperinnöstä on tulossa kova kisa Pohjanmaalla.

Nykyinen keskustajohtaja sai edellisissä eduskuntavaaleissa Vaasan vaalipiiristä liki 12 000 ääntä. Tätä suuremman äänipotin keräsi vain kristillisten puheenjohtaja Bjarne Kallis, jonka saalis oli yli 13 000 ääntä. Kristillinen Liitto oli tuolloin vaaliliitossa keskustan kanssa.

Keskustan Etelä-Pohjanmaan-piirin toiminnanjohtaja Jarmo Korhonen pitää Jäätteenmäen ilmoitusta vaalipiirin vaihtamisesta valitettavana, mutta keskustan kokonaismenestyksen kannalta ymmärrettävänä. Valitettava se oli Vaasan vaalipiiri äänestäjien kannalta, hän jatkaa.

Etelä-Pohjanmaalla ehdokaslista tulevia vaaleja varten oli likipitäen valmis. Nyt tilanne joudutaan viheltämään poikki ja piirin johto kokoontuu harkitsemaan uutta tilannetta tulevalla viikolla. Myös Keski-Pohjanmaan piirissä jouduttaneen tuumaustaukoon, huomauttaa Korhonen.

(Seitsemän uutiset 26.9.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.