Mainos

Jäätteenmäen tyrmistys ranskalaispankissa – korttia hakiessa kysyttiin aviomiehestä

Keskustan europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki on kohdannut Ranskassa yllättävän tilanteen ainakin suomalaisesta näkökulmasta.

Jäätteenmäki kirjoittaa Suomenmaan blogissaan pankkiasioinnin ihmeellisyyksistä ja miten muun muassa naisena tilin avaaminen pankissa ei Ranskassa ole ihan yksinkertaista. 

Jäätteenmäki kirjoittaa blogissaan, että oli vaihtamassa pankkia, koska palvelu ei miellyttänyt ja pankkikortissakin luki itsepintaisesti miehen sukunimi Melleri, vaikka hän oli omalla nimellään avannut tilin. 

Uudessa pankissa asioita selvittäessä yksi kysymyksistä yllätti Jäätteenmäen.

– Keskustelumme jatkui ja yritimme etsiä aikaa, jolloin virkailija olisi paikalla. Yht''äkkiä virkailija kysyi, miksi minä avaan tilin eikä mieheni. Yllätyin kysymyksestä täydellisesti. Ranskassa kysytään vielä vuonna 2014, miksi nainen avaa tilin pankissa, kun kerran aviomieskin on olemassa, Jäätteenmäki kirjoittaa blogissaan. 

Vanhassa pankissa pankinvaihtoa kysyttäessä kävi myös ilmi virkailijan taholta, että Ranskassa on tapana, että pankkikortti tulee aina miehen sukunimelle. 

Jäätteenmäki odottaa parhaillaan uutta pankkikorttia omalla nimellään. Pankkivirkailija joutui kirjoittamaan käsin hakemuksen, jolla anottiin korttiin Jäätteenmäen omaa nimeä. 

Jäätteenmäki muistuttaakin blogissaan lopuksi, että EU ei ole yhteinäistänyt vielä kaikkea ja suuria maakohtaisia eroja löytyy.  

– Voihan olla, että ulkomaalaisella on Suomessakin omat hankaluutensa avata pankkitili. Siitä minulla ei ole kokemusta. En kuitenkaan usko, että suomalainen pankkivirkailija ihmettelee, miksi nainen avaa omalla nimellään tilin, Jäätteenmäki pohtii.

Jäättenmäki kritisoi kirjoituksellaan myös sitä, että tieto tuntuu liikkuvan maarajojen yli vain kun siihen löytyy tahtoa. Aviosäätytieto oli liikkunut, mutta veronkiertotapauksissa tieto ei tunnu liikkuvan, Jäätteenmäki mainitsee. 

Asiasta kertoi ensimmäisenä Verkkouutiset

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.