Mainos

Jäätteenmäen ja Takkulan ehdokkuus vahvistui

Niin Anneli Jäätteenmäki kuin Hannu Takkula ovat keskustan EU-parlamenttivaalien ehdokaslistalla.

Keskustan puoluehallitus on lyönyt lukkoon entisen pääministerin Anneli Jäätteenmäen ehdokkuuden kesäkuussa pidettävissä EU-parlamenttivaaleissa. Myös kansanedustaja Hannu Takkula pääsi vaikeuksien jälkeen puolueen ehdokaslistalle.

Keskustan ehdokasasettelua ei saatu vieläkään päätöksen. Kaksi paikkaa jätettiin auki, koska neuvottelut naisehdokkaille varattujen paikkojen täyttämisestä ovat vielä kesken.

Puoluehallitus antoi työvaliokunnalleen oikeuden nimetä ehdokkaat maaliskuun loppuun mennessä.Tällä tavoin keskustan lopulliselle listalle saadaan 11 miestä ja 9 naista.

Myös Takkula yksimielisesti mukaan

Puheenjohtaja, pääministeri Matti Vanhasen mukaan valinnat olivat täysin yksimielisiä. Tämä koski myös Takkulaa, joka jätettiin marraskuussa nimetyn ensimmäisen ehdokasjoukon ulkopuolelle. Takkulan oma Lapin piiri tuki pelkästään Paavo Väyrysen ehdokkuutta. Väyrynen ilmoitti silloin harkitsevansa uudelleen omaa asemaansa, jos Takkula hyväksytään. Tämä myrsky on kuitenkin nyt laantunut.

Väyrynen ei ollut mukana ehdokkaiden tämänpäiväisessä esittelytilaisuudessa. Myös Jäätteenmäki puuttui joukosta. Takkula kiitteli valintakokouksen jälkeen kädestä pitäen Vanhasta ja puoluesihteeri Eero Lankiaa siitä, että annetut lupaukset pitivät. Hän lupasi aloittaa kampanjansa lauantaina EU:n pohjoisimmalta maatilalta Utsjoelta ja päättää sen kesäkuussa 150 tilaisuuden jälkeen Hangossa.

Erikoisen kampanjan aikoo tehdä ehdokaslistalle nimetty sulkavalainen matkailuyrittäjä Pekka Ranta. Hän järjestää 85 orkideanäyttelyä eri puolilla Suomea. Rannan kokoelmiin kuuluu yli 10 000 trooppista orkideaa.

Keskusta tavoittelee edelleen neljää paikkaa EU-parlamentista, vaikka suomalaisten meppien määrä vähenee kahdella. Äänistä tulisi saada neljännes.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 26.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.