Mainos

Jääteiden avaaminen viivästyy

Virallisten jääteiden avaaminen myöhästyy tänä vuonna selvästi viime talvesta, jolloin jääteitä avattiin jo joulukuussa autoliikenteen käyttöön.

Järvet jäätyivät poikkeuksellisen myöhään. Tammikuussa jatkuneet leudot säät ja lumisateet ovat hidastaneet myös jäiden vahvistumista.

Esimerkiksi Pohjois-Karjalassa Pielisen yli kulkevan Kolin jäätien avaaminen on jo reilun kuukauden jäljessä vuodentakaisesta. Pielisen jäänvahvuus on ollut paikoin vain kymmenen senttiä, eikä jää välttämättä ehdi saavuttaa 40 sentin paksuutta helmikuun puoliväliin mennessä, mitä on pidetty tien avaamisen takarajana.

Myöskään Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa jään kantavuus ei ole toivotunlainen. Esimerkiksi Oulunsalon ja Hailuodon välisen jäätien avaamiseen voi mennä vielä viikkoja, kerrotaan Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskuksesta.

Kemijärven Räisälän jäätien avaaminen autoliikenteelle on niin ikään kysymysmerkki. Jää kantaa jalankulkijan, mutta autoilijoita varten tie joudutaan jäädyttämään kerroksittain, mikä vie aikansa.

Virallisten jääteiden kuntoa ja hoitoa valvovat maakuntien aluehallintovirastot. Käytännön hoitotyö on urakoitsijoilla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.