Mainos

Jäänsärkijöitä juhlapöytään

Hauskuus ja väri ovat varsinkin kesäisten juhlien selviä tunnusmerkkejä. Ekstra-huvia tuovat pienet yksityiskohdat pöydässä.

Juhlavieraat nauttivat illan antimista persoonallisessa juhlapöydässä, jossa esillä on uusia koristeluideoita ja jutustelunherättäjiä.

Avain käteen -periaatteella

Valmista juhliin jäänrikkova aloitus kattamalla pöydän keskelle värikkäitä limupulloja. Osta pullonavaaja jokaista juhlijaa kohti ja kiedo avaajat nimilapulla varustettuihin nauhoihin. Jätä avaaja kunkin vieraan istumapaikkaa merkitsemään ja odottamaan pikaista käyttöä. Kaikki kohottakoot juomalasin juhlan kunniaksi!

Iltajuhlia varten voit myös muodostaa laseihin upotetuista kynttilöistä tunnelmaa luovan kaitaliinan pöydän keskelle. Tunnelmallisuus tulee hämyisen sinertävästä paperista, johon kynttilälasit on kiedottu. Leikkaa värikkäästä paperista lasin korkeutta ohuempia kaistaleita, joiden reunat voit huolitella vaikkapa sahalaitaisilla koristelusaksilla. Pidä huolta, että kaistaleet yltävät lasien ympärille.

Runollinen kattaus

Luovuutta ja pöytäkeskusteluja inspiroivat pilailuvälineliikkeistä löytyvät taipuvavartiset kynät, joita voi käyttää leikkisinä lautasliinojen sitojina. Käytä muotoon aseteltujen liinojen sijasta pöydän koristeina suuria, auki levitettyjä muistilappuvihkoja. Hauskat tarvikkeet rohkaisevat vieraita sanapeleihin tai vaikka runoilemaan.

Servieteille saa tyylikkäät ja käytännölliset pidikkeet myös leivästä tai pullasta. Valmista taikinasta pyörylöiden sijaan renkaita, joiden sisään lautasliinat ujutetaan, kun leivokset ovat jäähtyneet. Voit leipoa pidikkeet jo päivää ennen tilaisuutta.

Pöydän silmätikut

Värikkäät hedelmät toimivat makupaloina, mutta myös upean juhlakattauksen kuningattarina. Tarjoile herkut epätavalliseen tapaan läpinäkyvien, väärin päin käännettyjen kulhojen pohjilta. Läpinäkyvyyden ansiosta astiat sopivat tilaan kuin tilaan. Varsinkin neliönmuotoiset, erikokoiset muovi- tai lasiastiat sopivat asetelman rungoksi. Käytä esittelyalustoilla samansävyisiä hedelmiä, yhdessä ne muodostavat huikean visuaalisen ilmeen.

Räväkän pöydänkeskuksen teet käyttämällä koristeellista sankoa, jonka pohja täytetään hiekalla. Istuta hiekkaan perinteisten kukkien sijasta suuria ja värikkäitä tikkukaramelleja. Säästyt varisevilta terälehdiltä ja makeannälkäkin tulee tyydytetyksi.

Leikkokukat voi korvata myös kauniin muotoisilla oksilla tai kasvinlehvillä, jotka spray-maalataan valkoisiksi. Esimerkiksi tammen, koivun tai pihlajan komeat lehdet sopivat tehtävään, mutta kestävämpinä koristeina toimivat myös muoviset teko-oksat.

MTV3/realsimple.com

Kuvat: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.