Mainos

Jäänmurtajien lakkouhka siirtyy

Merenkulkulaitoksen jäänmurtajia uhannutta työtaistelua siirretään neljällä päivällä. Lakon on nyt määrä alkaa 6. maaliskuuta, jolloin on alkamassa SAK:laisen Merimies-unionin toinen, ulkomaanliikennettä koskeva työtaistelu. Merimies-unioni ja Merenkulkulaitos sopivat keskenään lakonuhan siirtämisestä.

Murtaja

Työsopimuskiista oli tänään ensimmäistä kertaa valtakunnansovittelija Juhani Salonuksen soviteltavana. Lakkovaroituksen mukaan kaikki merenkulkulaitoksen jäänmurtajat ja monitoimimurtajat pysähtyvät 6. maaliskuuta kello 17, ellei työehtosopimusneuvotteluissa sitä ennen päästä sopimukseen. Lakonuhka koskee murtajien kansi- ja konemiehistöä sekä taloushenkilökuntaa. Jäänmurtajien työehtosopimukset ovat yleensä noudatelleet ulkomaan laivaliikenteen sopimuksia.

Matkustaja- ja rahtilaivoja koskevaa lakonuhkaa selvitellään valtakunnansovittelijan toimistossa ensi torstaina. Kiistan ratkaisusta on odotettu vaikeaa, sillä palkka- ja muihin työehtoihin liittyvien kysymysten ratkaisua vaikeuttaa laivojen ulosliputusta koskevat ongelma, mikä ei kuulu sovittelun piiriin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.