Mainos

Jäänmurtaja jumissa jäissä jo viikon

Suomessa aikanaan rakennettu jäänmurtaja Kapitan Khlebnikov on ollut jumissa Etelänapamantereella jäiden keskellä jo viikon. Matkustajilla ei ole hätää.

Venäläisen FESCOn omistama ja jälleenliisaama murtaja tekee turistiristeilyjä sekä Etelä- että Pohjoisnapamantereelle. Nyt kyydissä on 105 matkustajaa, pääasiassa brittejä, jotka olivat matkalla katsomaan pingviinejä. He ovat maksaneet yli 11 000 euroa päästäkseen matkalle, jonka kohokohta on keisaripingviinien näkeminen.

- No, he ovat ainakin nähneet pingviinejä, joita tulivat katsomaan. Turistit ovat voineet lähteä laivalta katsomaan pingviinejä helikopterin kyydissä, matkatoimisto Exoduksen edustaja Rob Dixon kertoi puhelinhaastattelussa uutistoimisto AFP:lle.

Aluksella on myös BBC:n kuvausryhmä, joka tekee luontodokumettia nimeltä "The Frozen Planet". Ohjelman pitäisi tulla ulos vuonna 2011.

Uutistoimistojen mukaan Kapitan Khlebnikov on rakennettu Suomessa 1981. Googlaamalla mm. Wikipediaa rakennuspaikaksi tarkentuu Wärtsilän Helsingin telakka. Kansainvälisten uutistoimistojen materiaaliassa muistetaan mainita myös laivan saunasta ja uima-altaasta.

Laiva yrittää päästä jäistä heti, kun tuulet taas siirtävät jäämassoja pois laivan ympäriltä. Turistien pingviinimatka pitkittyy kuitenkin ainakin kolmella päivällä.

(MTV3 - AFP - RTR)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.