Jaana Pelkosella tiukka lukujärjestys arjessa: Jooga on henkireikäni

Kansanedustaja Jaana Pelkoselle arki on työntäyteistä ja sen sujumista vahditaan tiukan lukujärjestyksen avulla.

Kansanedustaja Jaana Pelkosella riittää paljon kiireitä. Arjen täyttävät kansanedustajan tehtävät, mutta välillä on aikaa myös urheilulle, ystäville ja parisuhteelle.

Tämä vaatii kuitenkin järjestelmällistä suunnittelua ja Pelkonen kertookin turvaavansa kalenteriinsa.

– Olen tottunut tähän eduskunnan tahtiin. Minulla on aika lukujärjestysmäinen elämä, tuntuu vähän kuin paluulta kouluun. Ilman kalenteria ei tulisi mistään mitään.

Vaikka Pelkosella onkin usein aamusta iltaan tiukka lukujärjestys, vaalii hän välillä aikaa myös urheilulle. Pelkonen toteaakin, että hän on tottunut kiireiseen elämäntyyliin ja toteaa elämänsä olevan hyvässä tasapainossa. Kansanedustajan töihin hän sai onneksi esimakua jo ollessaan eduskunnassa avustajana.

– Yritän merkitä ajoissa kalenteriin myös liikuntahetket iltoihin. Yritän päästä ainakin parina iltana viikossa urheilemaan. Muuta elämää ei ole, se on työtä se arki. Viikonloppuisin sitten yritän nähdä kavereita, toki sekin usein laitetaan kalenteriin.

Lomalla kalenterin seuraaminen jää vähemmälle, mutta Pelkonen tunnustaa, että sähköpostin seuraamisesta hänen on hankala päästää irti.

– Loma-aikana taas pitäisi osata olla lomalla. Se tuottaa minulle vähän haasteita, Olen vähän sähköpostin orja, Siitä pitäisi päästä vähän eroon. Itselleen voi valehdella monella tapaa, että joo minun pitää olla kärryillä, Mutta tarvitseeko? Ei ole hyvä tehdä itsestään korvaamatonta, koska sitä minä en ainakaan ole.

Kiire ei rasita parisuhdetta

Pelkonen on kihlattunsa kanssa eri paikkakunnilla töissä, mutta parilla on asunnot molemmissa kaupungeissa. Etäsuhde ei kuitenkaan häiritse parin elämää.

– Koska olemme usein eri paikkakunnilla, niin sitten arkea ei tarvitse stressata. Huolehdin arkena minun töistäni ja urheiluistani ja sitten kun on aikaa olla yhdessä, niin olemme yhdessä. Ajan kanssa tilanne meni näin ja sen hyväksyi. Tästä on turha tehdä sen isompaa ongelmaa kun sitä se ei ole. Puhelin on kovassa käytössä. 

– Sähköisessä mediassa olemiselta tulee välillä vähän sanomista kotona ja perhepiirissä. Kun on tablettia ja kaksi kännykkää, mutta niin se näyttää nykyään olevan itse kullakin. Pitäisi osata ottaa vähän etäisyyttä.

Joogaamalla ja lenkkeilemällä kunnostaan huolehtiva Pelkonen vakuuttaakin, että hän huomaisi kyllä etukäteen kehostaan, jos vauhti olisi liian hurja.

– Olen pysynyt terveenä ja saan hyvin nukuttua. Kuitenkin tietää, että se on vain tämä hetki elämästä. Toivoo tietenkin, että saisi jatkaa eduskunnassa, mutta eihän tämäkään tila ole lopullinen. Nyt siis ottaa irti kaiken mitä saa ja teen vain työt niin hyvin kuin pystyn.

– Käyn alkuperäisessä hot joogassa, bikramissa vähintään kolme kertaa viikossa. Se vie aika paljon aikaa, mutta se on minun henkireikäni. Sinne on päästävä, se saa mielen ja kehon lepäämään. Sitten kesällä vähän juoksentelen ja lenkkeilen. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja