Jaana Pelkonen suomalaisten viisuasenteesta: Nyt vähän tsemppihenkeä!

Useissa euroviisuissa mukana ollut entinen juontaja ja nykyinen kansanedustaja Jaana Pelkonen toivoo suomalaisten heräävän kannustamaan maansa edustajia viisuissa.

Torstai-iltana käydään euroviisujen toinen semifinaali. Finaalipaikasta taistelee myös Suomen tämän vuoden edustaja, Softengine. MTV3:n Huomenta Suomen Viihderaadissa käsiteltiinkin torstaina viisuhuumaa.

Viihderaadin vieraana ollut viisukonkari Jaana Pelkonen antoi lähetyksen jälkeen haastattelun MTV.fille. Pelkonen herättelee suomalaisia nostamaan tsemppihenkeään viisujen suhteen.

Suomi on tottunut olemaan jumbosijoilla euroviisuissa. Niinpä suomalaiset herkästi myös ajattelevat jo etukäteen, että ”ei me tänäkään vuonna pärjätä”.

Jaana Pelkonen toimi aikoinaan Suomen viisulähetyksien juontajana sekä finaalien euroviisukommentaattorina ja ehtikin seitsemän vuoden aikana nähdä niin riemua kuin masennusta.

– Enne Lordin menestystä Suomi yritti 45 vuotta voittoa. Siinä oli vähän sellainen masennustunnelma. Viisuja tehdessä näki aika hyvin koko skaalan, Pelkonen kertoo.

Pelkonen kertookin olleensa hyvin innostunut viisuista aloittaessaan pestissään. Euroviisut eivät kuitenkaan tuolloin olleet niin kovassa nosteessa.

– Siinä oli vähän sellainen vastaanotto, että ”ai jaa viisuihin vai”. Miten tällainen maa saa itsensä sellaiseen tilaan. Kai se on se, että kilpailua ja koko omaa roolia vähättelemällä pyritään jo ennakkoon ehkäisemään sitä mahdollista pettymystä.

Suomen edustaja Lordi voitti euroviisut vuonna 2006 hitillään Hard Rock Hallelujah. Tuolloin Suomi pääsi mukaan viisuhuumaan ja koko kansa juhli. Pian kuitenkin palattiin vanhaan tilanteeseen ja asenteisiin. Pelkonen toivookin, että ihmiset heräisivät kannustamaan Suomen edustajia.

– Pitäisi uskoa omaan artistiin, tukea ja kannattaa. Sitten jos menee huonosti, niin sitten menee, eihän sillä ole mitään väliä. Aina ihmettelin sitä, että miksi pitää olla niin negatiivisia. Ei se muissa maissa ole sellaista, omaa maata pitää aina kannattaa, kun vain on mahdollista.

– Kaipaisin lyhyesti ja ytimekkäästi sellaista tsemppihenkeä, positiivisuutta ja uskoa omaan edustajaan ja oman maan mahdollisuuksiin. Sitä enemmän kehiin!

Softengine saanut hyvin kannustusta


Pelkonen kertoo kuitenkin ilokseen huomanneensa, että Suomen tämän vuoden viisuedustaja Softengine on saanut kovan fanijoukon taustalleen. Lisäksi Pelkonen huomauttaa, että viisutapahtuman laajuuden huomaa oikeastaan vasta paikan päällä.

– Softenginen poikia on kannustettu hienosti, se on oikea henki. Viisut on yksi suurimpia viihdetapahtumia ja jättimäinen mediaspektaakkeli. Harva artisti tulee missään muualla uransa aikana kokemaan vastaavaa. Siihen pitäisi kannustaa, että edes pääsee viisuedustajaksi.

Softengine-bändin rumpali Tuomo Alarinta kertoikin MTV.fin haastattelussa bändin poikien hämmentyneen Kööpenhaminassa saamastaan huomiosta. Myös Pelkonen kehottaa ottamaan kaiken irti.

– Paikan päällä kannattaa ottaa kaikki irti. Erottuminen on euroviisuissa yksi tärkeimmistä asioista, pitää jäädä mieleen ja erottua ja siinä tarvitaan koko Suomen tukea ja kannustusta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja