Mainos

Jäämeren sulaminen voi tuoda ennätystalven - Pekka Pouta tyrmää väitteen

Jäämeren jääpeitteen ennätysmäinen sulaminen kuluneen kesän aikana saattaa tuoda tutkijoiden mukaan äärimmäisen kylmän talven Pohjois-Eurooppaan ja Iso-Britanniaan.

Alueella koettiin hyvin kylmät talvet muun muassa vuosina 2007 ja 2011. Kyseisinä vuosina Jäämeren jäätilanne oli hyvin heikko, yhdysvaltalaisen Rutgers-yliopiston asiantuntija Jennifer Francis sanoo.

MTV3:n meteorologi Pekka Pouta ampuu alas ennusteet ennätystalvesta.

– Esimerkiksi vuonna 2007 eteläisessä Suomessa ei ollut käytännössä ollenkaan kunnon talvea. Avantoonkin pääsi alle kuukauden ajan. Helsingin Kaisaniemessä mitattiin kaikkina talvikuukausina plus-lämpötiloja. Koko Suomessa talvi oli keskimääräistä selvästi lämpimämpi, ikitalvi-ennusteista tuohtunut meteorologi Pouta muistuttaa.

– Emme voi tehdä tarkkoja ennustuksia vielä, mutta en olisi yllättynyt, jos tänä talvena säässä nähtäisiin todellisia ääri-ilmiöitä, sanoo tutkija Jennifer FrancisThe Guardian-lehdelle.

Tämän vuoden aikana on jo lyöty vuoden 2007 ennätys jääpeiton sulamisessa: Jäämerestä on sulanut vuodessa Teksasin osavaltion kokoinen jääalue.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.