Mainos

Jäämassaa räjäytetään Salossa - katso kuvia jään voimasta

Puolustusvoimien pioneeriyksikkö on aloittanut räjäytystyöt Uskelanjoen alaosalla Salossa saadakseen patoutuneet jäät liikkeelle.

Ensiarvioiden mukaan räjäytyksestä ei ole ollut suurta apua. Jääpatoja on sen verran paljon ja vesi on niin matalaa, ettei räjäytyksiä välttämättä kannata jatkaa, kertoo Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä päällikkö Raimo Aarnio.

Joen alajuoksulla on edelleen kaivinkoneita, jotka yrittävät purkaa jääpatoja.

Turuntien silta, Vilhonkadun kävelysilta sekä riippusilta ovat edelleen suljettuina liikenteeltä. Muiden siltojen osalta tilannetta tarkkaillaan.

Uskelanjoen jäät ovat lähteneet itsestään liikkeelle. Jäät ovat purkauneet Salon keskustassa, mutta nyt ne uhkaavat pakkautua joen alajuoksulle. Joen alajuoksulla jäätä on myös rikottu kaivinkoneilla, jotta jokiuoma saadaan auki.

Salon keskustan läpi virtaavan joen jäät kasautuivat aamulla suureksi tulpaksi keskustan siltojen lähelle. Vedenpinnan nousu on kuitenkin pysähtynyt Salon keskustassa. Vesi pääsee virtaamaan jokeen muodostuneen jääpadon alta, eikä vedenpinta enää nouse.

Jos virtaama lisääntyy tai jäätä kasautuu lisää, vedenpinta saattaa taas kääntyä nousuun, pelastuslaitoksen päivystävä päällikköRaimo Aarnioarvioi.

Varsinais-Suomen hätäkeskus sai ensimmäiset tiedot tulvasta seitsemän aikaan aamulla, kun tulvavettä rupesi virtaamaan kiinteistöjen kellareihin. Aamun aikana Uskelanjoen pinta nousi pari metriä normaalia korkeammalle, ja jäät kasautuivat rautatiesillan yläpuoliselle jokiosuudelle korkeiksi röykkiöiksi. Kymmenkunta kiinteistöä pyysi hätäkeskukselta apua vedennousun vuoksi.

Jäälohkareita on noussut Salon keskustassa myös rannoille. Lohkareet ovat tukkinet joenrannan kevyen liikenteen väyliä ja kaataneet valopylväitä.

Tulva on kerännyt Salon keskustaan runsaasti yleisöä. Poliisi kehottaa yleisöä pysymään riittävän kaukana rannasta ja antamaan viranomaisille työrauhan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.