Mainos

Jäälohkarekuolemasta sakkoja huoltoyhtiön toimitusjohtajalle

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi ns. jäälohkarejutussa huoltoyhtiön toimitusjohtajan 40 päiväsakkoon kuolemantuottamuksesta. Mies joutuu maksamaan sakkoa 720 euroa ja erilaisia korvauksia hieman alle 10 000 euroa.

Helsinkiläismiehen päähän putosi Asunto Oy Viherniemenkatu 1:n katolta maanantai-iltapäivällä 10. tammikuuta jäälohkare, minkä seurauksena hän kuoli.

Käräjäoikeuden mukaan lunta oli paljon ja sääolosuhteet olisivat edellyttäneet korostettua huolellisuutta: kattolumien ja -jään tarkkailun tehostamista sekä tehokasta vaarasta varoittamista.

Oikeus totesi, että kadun tasolta tarkkaileminen ei ollut riittävää, koska silloin näki vain räystään yli tulevan jään ja lumen.

Huoltoyhtiö oli asettanut varoituslaudat nojaamaan kiinteistön seinään. Se ei kuitenkaan vastannut taloyhtiön ja huoltoyhtiön sopimuksen mukaista puomien ja lippusiimojen käyttöä.

– Sääolosuhteet huomioon ottaen huolellinen työsuoritus olisi joka tapauksessa edellyttänyt vaara-alueen selkeämpää merkitsemistä, oikeus lausui.

– Huoltoyhtiön suorittamassa kattolumien tarkkailussa ja siihen liittyvässä vaara-alueen merkitsemisessä on ollut puutteita. Jäänputoamista ja vahinkoseurausta ei selostetuissa olosuhteissa ole pidettävä siten yllätyksellisenä, että kysymys olisi tapaturmasta.

– Sinänsä huoltoyhtiö ei ole täysin laiminlyönyt turvallisuusvelvoitettaan. Toimitusjohtaja ei kuitenkaan ole noudattanut riittävää huolellisuutta kiinteistön turvallisuuden suhteen, jota häneltä on voitu edellyttää ja on näin tuottamuksellaan aiheuttanut miehen kuoleman.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.